Publicitate

Educatia rutiera, o problema majora în România. Fostul pilot Titi Aur, expert în conducere defensiva, a afirmat miercuri ca exista „mari probleme” privind educatia rutiera în România, adaugând ca atunci când „cocalarul” român va pune mâna pe o masina autonoma, „sigur va modifica ceva pe acolo”.
„Si eu sunt un fan al tehnologiei, dar trebuie sa întelegem ca atunci când va pune mâna ‘cocalarul’ român pe o masina autonoma, sigur va modifica el ceva pe acolo si de aceea în legea din România va fi pentru masina autonoma o lege speciala. În masina autonoma trebuie sa fie obligatoriu un om si un câine.

Câinele va fi dresat sa muste omul daca pune mâna pe ceva, pentru ca sigur va strica ceva. Sper sa ajungem la masina autonoma, sper sa fie asa, doar ca pâna atunci avem mari probleme de educatie”, a declarat Titi Aur la Conferinta internationala „Comportamentul uman în siguranta rutiera 2022”, organizata de Subcomisia pentru siguranta rutiera din cadrul Comisiei pentru transporturi si infrastructura, eveniment organizat sub egida Camerei Deputatilor.

El a adaugat ca educatia este cea mai rapida cale de a reduce numarul de accidente în România.

„Mi-am propus sa vorbesc despre educatie. Educatia care cred eu ca este în momentul de fata principala, poate singura, (…) cale rapida si relativ ieftina ca sa reducem numarul de accidente. De ce relativ ieftin si de ce rapida? Pentru ca se pot face niste pasi mai repede decât sa construim acele autostrazi sau pâna vom face drumurile perfecte sau pâna va veni masina autonoma”, a spus Titi Aur.

Potrivit fostului pilot de raliuri, statisticile arata ca majoritatea accidentelor rutiere sunt din cauza factorului uman.

Mai mult, pe defapt.ro

Citește toată știrea

Titi Aur: Atunci când „cocalarul” român va pune mâna pe o maşină autonomă, „sigur va modifica ceva pe acolo”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate