Publicitate

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi a publicat „Brosura de admitere pentru anul scolar 2024-2025” – volumul I. Aceasta vine în ajutorul elevilor si a parintilor pentru întelegerea modului în care functioneaza admiterea si cum se calculeaza media de admitere, cunoasterea retelei educationale din judet si aflarea informatiilor esentiale despre fiecare profil si specializare.
„Volumul I, pus la dispozitia publicului pe aceasta cale, constituie un reper esential pentru introspectie, pentru identificarea propriilor valori, interese, aptitudini, o resursa utila pentru dezvoltarea unor strategii eficiente de învatare si de pregatire psihologica pentru evaluarea nationala, precum si pentru analiza retelei educationale a judetului Iasi. Aceasta pune la dispozitia absolventilor ciclului gimnazial atât sansa de a se dezvolta prin domeniul liceal (filiera teoretica, tehnologic sau vocational), precum si prin ruta profesionala sau învatamânt profesional dual”, a transmis ISJ Iasi.

Absolventii clasei a VIII-a pot alege dintre filiera teoretica, cu profilurile real (Matematica-Informatica sau Stiinte ale Naturii) si uman (Filologie sau Stiinte Sociale), filiera vocationala, cu profilurile pedaogic, arta, sportiv si teologic sau filiera tehnologica, cu profilurile tehnic, servicii si resurse naturale si protectia mediului.

În perioada 20 mai – 14 iunie 2024 vor fi organizate sedinte de instruire cu elevii si parintii acestora în vederea prezentarii procedurilor de admitere si a planului de scolarizare, organizate la unitatea de învatamânt sau prin mijloace electronice de comunicare. Actiunile de completare a optiunilor pentru absolventii clasei a VIII-a se vor desfasura în perioada 11-22 iulie 2024. Depunerea dosarelor de înscriere va avea loc în perioadele 25-30 iulie 2024, la centrul mentionat, iar repartizarea candidatilor se va desfasura în perioada 31 iulie – 2 august 2024.

„Brosura de admitere pentru anul scolar 2024-2025” a fost elaborata de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, în colaborare cu Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Iasi si Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica Iasi. Cel de-al doilea volum va ajunge la elevii clasei a VIII-a în luna mai 2024. 

Citește toată știrea

Totul despre admiterile din vară de la Iaşi. ISJ a publicat ”Broşura de admitere pentru anul şcolar 2024-2025”
Publicitate