Publicitate

Zeci de copii din Podu Iloaiei care fac naveta la scoala sunt în pericol deoarece sunt nevoiti sa traverseze liniile de cale ferata. În zona localitatii Scobâlteni, aproximativ 200 de elevi au nevoie sa fie transportati cu microbuzele la scoala, mai ales dimineata. Cele doua microbuze ale Primariei Podu Iloaiei pot duce aproximativ 160 de elevi, dar nu mai este timp si pentru ceilalti 60. Acestia merg pe jos pâna la Podu Iloaiei, fiind nevoiti sa traverseze liniile de cale ferata, atât dimineata cât si la orele amiezii, iar asta timp de ani de zile.
Ieri dimineata, un copil în vârsta de 12 ani a fost lovit de un tren care circula cu viteza. Acesta se afla în traversarea liniilor de cale ferata împreuna cu sora lui de 13 ani, în drum spre scoala. Baiatul se afla în fata fetei, apucase sa traverseze o linie pe care stationau vagoane apoi a fost lovit de un tren Interregio. De fapt, scara unui vagon din garnitura respectiva a agatat rucsacul baiatului.

„La data de 21 noiembrie, în jurul orei 7.10, politia a fost sesizata prin apel unic de urgenta 112, de catre un mecanic de locomotiva despre faptul ca a lovit o persoana, care traversa neregulementar calea ferata, în apropriere de statia Podu Iloaiei. Politistii deplasati la fata locului au constatat ca cele sesizate se confirma, fiind gasit un minor, lovit de un tren care circula pe ruta Timisoara – Iasi. Din nefericire, echipajele medicale sosite la fata locului au constatat decesul minorului. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de ucidere din culpa”, au precizat reprezentantii Politiei Iasi. Familia copilului se afla în stare de soc. „Se ducea împreuna cu fetita mea la scoala. Ne-a sunat fata si ne-a spus sa venim repede ca l-a izbit trenul, pe baiat. Acum ca e speriata nu cred ca o sa mai mearga, un timp, la scoala, doar daca i se pune transport la dispozitie”, a spus tatal copilului mort.

Referitor la numarul mic de microbuze necesare transportului, primarul din Podu Iloaiei a precizat ca acestea nu fac fata numarului mare de elevi. „Microbuzul vine, dar având un numar foarte mare de elevi care sunt transportati din satele din jurul orasului Podu Iloaiei nu facem fata cu aceste doua microbuze pe care le avem. Am solicitat un al treilea microbuz. Suntem pe lista. Cu siguranta îl vom primi anul viitor, un microbuz nou. Nereusind sa îi aducem pe toti elevii odata, multi dintre ei prefera sa traverseze calea ferata. E regretabil ce s-a întâmplat”, a spus Ioan Alexa, primarul din Podu Iloaiei. Directorul scolii gimnaziale unde baiatul învata este în stare de soc de la aflarea vestii. „Era un copil perfect normal, un copil vioi ca oricare altul care avea viata înainte, foarte energic, l-am vazut de câteva ori pe teren, alergând”, a spus si Marius Apavaloaoei, director Scoala Gimnaziala Podu Iloaiei.

Citește toată știrea

Tragedia la Podu Iloaiei: un elev a fost ucis de tren. Nu sunt suficiente microbuze, iar elevii traversează zilnic calea ferată
Publicitate