Publicitate

Trei copii si sapte adulti au murit într-un incendiu izbucnit la o casa în statul american Pennsylvania, iar un pompier chemat la fata locului a constatat ca victimele erau propria sa familie, informeaza BBC. Politia din Pennsylvania a confirmat numele a sase dintre victime, dar nu a identificat pe cei mai mici copii, de cinci, sase si sapte ani.  
 A fost deschisa o ancheta penala pentru a stabili cauza incendiului, care s-ar fi declansat pe terasa casei.   Harold Baker, un pompier al companiei de pompieri voluntari Nescopeck, a declarat agentiei de presa Associated Press ca cei morti sunt fiul, fiica, socrul, cumnatul, cumnata, trei nepoti si alte doua rude.   El a spus ca cei trei copii care au murit – doi baieti si o fata – nu locuiau în casa si erau în vizita pentru activitati pe timpul verii.   Politia de stat a identificat pâna acum victimele ca fiind Dale Baker, 19 ani, Star Baker, 22 ani, David Daubert Sr, 79 ani, Shannon Daubert, 42 ani, Laura Daubert, 47 ani si Marian Slusser, 54 ani. 

 Harold Baker a spus ca fiul sau, Dale, i-a urmat pasii intrând în serviciul de pompieri.   Politia sustine ca cadavrele au fost recuperate din cladirea distrusa cu ajutorul câinilor politisti. Trei adulti au reusit sa scape în siguranta, potrivit unui raport al politiei.   Incendiul a izbucnit în comunitatea rurala Nescopeck, la 95 mile (150 km) nord-vest de Philadelphia, în jurul orei 02:30, ora locala (06:30 GMT).   „Pompierii au facut mari eforturi pentru a intra în casa din spate, dar au fost împinsi înapoi din cauza flacarilor extinse si a caldurii”, a declarat vineri, locotenentul Derek Felsman, de la politia de stat din Pennsylvania.   Baker a declarat pentru ziarul Citizens’ Voice din orasul Wilkes-Barre: „Când am facut coltul aici, pe Dewey [Street], am stiut imediat ce casa este doar privind în josul strazii. Eram pe prima masina, iar când am oprit, peste tot ardea. Copiii care erau acolo si cei doi copii ai mei îsi vizitau matusa si unchiul, care detineau casa. Au venit sa faca baie în piscina si sa se distreze”. 

 Guvernatorul Tom Wolf a scris pe Twitter ca are „sufletul zdrobit” de aceasta tragedie.

Sursa: adevarul.ro

Citește toată știrea

Tragedie pentru un pompier: chemat la un incendiu, şi-a descoperit copiii printre morţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate