Publicitate

Politehnica Iasi este foarte aproape de a aduce înca un jucator de la un club puternic al României. Mijlocasul central Catalin Itu, de la CFR Cluj, este asteptat astazi în Iasi pentru a oficializa colaborarea cu Poli. Jucatorul urmeaza sa fie împrumutat de la CFR pâna în vara si transferat definitiv în cazul în care Iasul va promova la finalul sezonului.
Nascut pe 26 octombrie 1999, la Dej, fotbalistul înalt de 1,87 metri a facut junioratul la gruparea din orasul natal, Unirea, Academia Gheorghe Hagi si CFR Cluj. La CFR a devenit, din 2019, om de baza în echipa de seniori. Itu a fost des titular în perioada în care acoperea cerintele de vârsta cerute de Federatia Româna de Fotbal pentru cluburile de prima liga, care trebuie sa conteze 90 de minute pe un jucator sub 21 de ani.

Mijlocasul, care a debutat în Liga I în campionatul 2018-2019, a bifat 33 de partide în sezonul 2019-2020 si alte 24 în stagiunea 2020-2021, fiind folosit si în Cupa României si cupele europene.

Din septembrie 2021 pâna la începutul anului trecut, Catalin Itu a evoluat sub forma de împrumut la Dinamo Bucuresti, unde a avut 13 aparitii, alte trei prezente în stagiunea precedenta bifând la CFR. Din februarie 2022 însa, jucatorul care are în palmares patru titluri de campion al României, nu a mai fost folosit niciun minut în competitiile oficiale de antrenorul clujenilor, Dan Petrescu.

Tot astazi este asteptata rezolvarea transferului atacantului slovac Jakob Vojtus (30 ani, Rapid Bucuresti), mutare despre care v-am informat în exclusivitate ieri. Vojtus era asteptat aseara în Iasi, partile ajungând deja la un acord preliminar.

Reamintim, în aceasta iarna Poli i-a mai adus pe Matija Katanec (33 ani, stoper croat, NK Varazdin, Croatia I), Alexandru Musi (20 ani, aripa, împrumut de la FCSB) si Robert Ion (23 ani, mijlocas ofensiv, liber dupa despartirea de Farul Constanta). Daca transferurile lui Itu si Vojtus se vor oficializa, Politehnica va mai cauta doar un portar pentru a închide campania de achizitii a începutului de an.

În ceea ce priveste plecarile, Politehnica va intensifica tratativele de reziliere a întelegerilor cu fundasul olandez Paul Fosu-Mensah si atacantul polonez Pawel Tomczyk.

Reamintim, în aceasta iarna, Iasul a încheiat conturile cu mijlocasii Nicolas Del Priore (revenit la Maipu, Argentina II), Alexandru Anton (împrumutat la Ceahlaul Piatra Neamt), Denis Bujor (revenit la Farul Constanta), Octavian Cracea (revenit în acte la Sporting Juniorul Vasui) si atacantul Mihailo Plohotniuk (trecut la CSM Slatina) si asteapta oficializarea rezilierii cu portarul Tobias Knoflach, care nu s-a mai prezentat în Copou.

Ultima ora: Contractul cu Fosu-Mensah a fost reziliat aseara.

Citește toată știrea

Transfer de la campioana României! Un mijlocaş cu patru titluri de campion aşteptat la Poli
Publicitate