Publicitate

În fiecare zi aflam despre noi si noi cazuri de abuzuri sexuale comise asupra copiilor, iar statisticile dezvaluie ca despre 90- dintre abuzuri nici nu aflam vreodata, ele ramânând profund îngropate în sufletul si mintea victimelor.
Esti convins ca propriul tau copil, sora ta mai mica sau pustii care se joaca veseli în fata blocului nu pot pati asa ceva? Gândeste-te mai bine. Si învata sa-i protejezi, nu te mai baza doar pe autoritati.

O fetita de 5 ani, care se afla cu mama într-un parc din Tecuci, a fost atinsa în zona intima de un barbat necunoscut care, ulterior, a fugit.

O minora a fost agresata sexual într-un lift din Sectorul 3, de un recidivist în vârsta de 20 de ani, condamnat anterior tot pentru agresarea în lift a unor fetite de 11 si 13 ani.

Tot în Bucuresti, un elev de clasa a 4-a a fost batut si agresat sexual în toaleta scolii de catre un coleg de aceeasi vârsta.

Un fost antrenor la o echipa de fotbal juniori din Alba Iulia a primit o condamnare la 115 ani de închisoare, în total, pentru 9 violuri comise asupra unor tineri pe care îi antrena.

„Ma învinovatesc pentru ca nu stiu cum, cu mine în casa, a reusit sa ma prosteasca în asemenea hal un copil de 15 ani”, a declarat în stare de soc mama unui baietel de 6 ani agresat sexual în repetate rânduri de unchiul sau, adolescent.

Un barbat din Iasi a violat in mod repetat un copil de 6 ani, în timp ce sotia era la munca în strainatate. „Nu am vrut sa merg la femei straine ca sa nu îmi stric casa”, s-a justificat el în fata judecatorilor, care i-au dat mai putin de jumatate din pedeapsa maxima pe care ar fi putut-o primi.

Sunt doar câteva dintre cazurile revoltatoare peste care dai cu usurinta doar rasfoind Internetul. Sau despre care ti-ar putea povesti un vecin sau o ruda.

„Copiii trebuie sa înteleaga ca ei NU SUNT VINOVATI, indiferent de situatie”, subliniaza apasat dr. Catalin Luca, psiholog clinician pentru copii, tineri si adulti, formator la Institutul National de Magistratura si cadru didactic asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, coordonator de proiecte în domeniile: trafic de persoane, justitie pentru minori, reintegrarea psihosociala a  persoanelor eliberate din penitenciar, abuzul asupra copilului, prevenirea exploatarii sexuale, a exploatarii prin munca si a traficului de copii.

Mai mult, pe presshub

Citește toată știrea

Tu știi să-ți protejezi copilul de agresorii sexuali? L-ai învățat cum să se apere?
Publicitate