Publicitate

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC) a câstigat premiul European Innovative Teaching Award (EITA) oferit de Comisia Europeana pentru proiectul „Spatii inovatoare de învatare pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 si 10/11 ani (TELESPA)”. 
Pentru aceasta distinctie Comisia Europeana a selectat cele mai bune 98 de proiecte Erasmus^ finalizate si care au vizat tema strategica „Învatarea împreuna, promovarea creativitatii si sustenabilitatii” (Learning together, promoting creativity and sustainability), direct legata de initiativa Noul Bauhaus european. Proiectul TELESPA, implementat de UAIC, a obtinut premiul EITA 2022 la categoria „Educatie Timpurie” (Early Childhood Education and Care). Pe 25 octombrie 2022, la Bruxelles, va avea loc ceremonia de acordare a premiilor si trofeelor EITA 2022, la care UAIC va fi reprezentata de conf.dr. Gianina-Ana Massari, coordonatorul proiectului TELESPA. Proiectul TELESPA, în valoare de 246.189 euro, a fost implementat de UAIC pentru a creste calitatea si relevanta pregatirii profesorilor pentru educatia timpurie si scoala primara prin dezvoltarea, testarea si implementarea de abordari pedagogice si practici educationale inovatoare privind spatiile de învatare pentru copiii cu vârste între 0-10/11 ani.

„În cadrul proiectului s-a realizat un studiu de cercetare asupra abordarilor si practicilor educationale privind spatiile de învatare si competentele profesorilor, s-a elaborat un ghid pedagogic international pentru educatorii si profesorii pentru educatie timpurie si scolile primare si s-a derulat un curs de instruire pentru educatorii si profesorii pentru educatie timpurie si scolile primare. De asemenea, au fost amenajate 5 laboratoare aplicate pe spatiile de învatare, 6 gradini senzoriale si o retea de mentorat între universitati, scoli, gradinite, crese si alte organizatii educationale pentru a reduce dificultatile cu care se confrunta profesorii în practica educationala si în primii ani de cariera profesionala”, au precizat reprezentantii UAIC.

Prin proiectul TELESPA a fost amenajata Gradina Senzoriala de Învatare „Magic”, în parcul Titu Maiorescu al UAIC, care contine materiale educationale de exterior destinate procesului de învatare, structurate pe domenii de dezvoltare specifice vârstelor mici prin integrarea tuturor simturilor.

Citește toată știrea

UAIC a câştigat o competiţie europeană cu un proiect implementat prin Erasmus^
Publicitate