Publicitate

O conferinta de presa privind noi detalii din ancheta asupra cazului uciderii omului de afaceri din Sibiu a fost organizata, joi, de catre seful IPJ Sibiu si de catre seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Sibiu.
Politistii au explicat cum a decurs toata operatiunea de jefuire si ucidere a lui Adrian Kreiner, omul de afaceri din Sibiu.

Pe data de 04.11.2023, cei cinci suspecti (patru barbati si o femeie) au plecat din localitatea Dumbravita, judetul Timis, cu doua masini apartinând a doi dintre suspecti. Unul dintre autoturisme a fost lasat pe raza municipiului Deva, judetul Hunedoara, reprezentând o masina de rezerva pentru o deplasare ulterioara, cu care sa nu fi intrat în orasul Sibiu, acolo unde au ajuns cu celalalt autoturism condus de catre unul dintre suspecti. Acesta nu a participat la savârsirea faptei.

 

Ulterior, cu totii au ajuns în parcarea Promenada Mall Selimbar, în jurul orei 17:30. Trei dintre ei au facut câteva cumparaturi, în timp ce ceilalti doi au asteptat în masina. În jurul orei 18:00, au mers cu totii pe strada Doamna Stanca, unde suspecta închiriase un apartament pentru trei nopti. Dupa ce a preluat apartamentul de la proprietar, suspecta si soferul au plecat din Sibiu cu masina cu care venisera. Ceilalti trei suspecti au ramas acolo pâna în jurul orei 00:00 ale zilei de 5 noiembrie. Atunci au plecat spre strada Moldoveanu, unde locuia Adrian Kreiner.

Dupa aproximativ 30 de minute, cei trei suspecti au sarit gardul unei locuinte goale, situata vizavi de locuinta omului de afaceri, apoi au urcat în podul casei, pe o scara laterala. Din acel moment si pâna în noaptea de 6 noiembrie, suspectii au supravegheat locuinta victimei la intervale diferite de timp, având si perioade în care au mers sa faca anumite cumparaturi.

Pe 6 noiembrie dimineata, în jurul orei 02:20, suspectii au plecat din podul casei si au sarit gardul casei victimei. Doi dintre ei au fortat un element metalic din gard si au reusit sa patrunda în curte, în timp ce al treilea a ramas în strada pentru a supraveghea ce se întâmpla în exterior.

În continuare, ceilalti doi au desurubat becurile de la iluminatul perimetral, au deschis o fereastra de la garajul locuintei si au patruns în garaj, în jurul orei 02:38. De acolo, suspectii au intrat direct în casa, unde, la parter, în living, se afla victima, care probabil adormise pe canapea.

Adrian Kreiner a fost legat de mâini si de picioare, în mod solidar în pozitie de barca, astfel încât orice miscare a membrelor sa antreneze dupa sine autostrângerea, dupa care este lasata la sol în modul „legaturii de tip Arbatachar”.

Acesta este un mod de legare în care socul traumatic se instaleaza rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legatura Arbatachar este o forma de tortura unde durerea este extrema, folosita pentru a determina victima sa dezvaluie locul în care depoziteaza banii sau obiecte de valoare.

Dupa comiterea faptei, la plecarea din locuinta, suspectii au acoperit corpul si capul victimei cu patura de pe canapea.

Acestia au fost, însa, susprinsi de fiica omului de afaceri, aflata la etajul al doilea al locuintei. Sub amenintarea unui pistol, suspectii au fortat-o pe tânara, vorbindu-i în limba engleza, sa le arate locul în care tatal ei ascunde banii.

Dupa ce le-a dat banii pe care îi avea în portofel, adica 40 de euro si aproximativ 100 de lei, ea a fost amenintata cu pistolul de catre unul dintre atacatori, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În tot acest timp, celalalt suspect a observat în interiorul unui dressing mai multe ceasuri de valoare, pe care le-a luat si le-a introdus într-o geanta. Cei doi au parasit locuinta si curtea în fuga, prin grilajul dizlocat al gardului.

La ora 03:01, concubina victimei a anuntat politia cu privire la faptul ca persoane necunoscute au patruns prin efractie în imobilul victimei. Polita a ajuns la locul faptei într-un interval de 2 minute, acordând primul ajutor victimei si solicitând sprijinul SAJ Sibiu.

Dupa comiterea faptei, suspectii s-au întors în data de 06.11.2023, în jurul orelor 04.20, la apartamentul închiriat si au parasit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeasi data, în jurul orelor 07.20, cursa fiind facuta pâna la Deva, judetul Hunedoara, unde aveau un autoturism. În continuare, suspectii s-au deplasat pe raza localitatii Dumbravita, judetul Timis, la locuinta suspectului care i-a adus în Sibiu. În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre suspecti si suspecta au parasit cu certitudine tara.

În plus, politia a mai transmis ca cei trei au luat 16 ceasuri, nu si alte bijuterii sau bani.

Sursa: StirilePROTV

Citește toată știrea

Uciderea lui Adrian Kreiner (om de afaceri din Sibiu) pentru ceasuri, pas cu pas. S-a folosit metoda de tortură Arbatachar
Publicitate