Publicitate

Forte ucrainene au recucerit 46 de localitati în regiunea strategica Herson, în sudul Ucrainei, în cadrul unei contra-ofensive, anunta luni guvernatorul regiunii, Dmitro Butri, relateaza AFP.
”Pâna azi (luni), 46 de localitati ocupate au fost eliberate în regiunea Herson”, anunta la televiziunea nationala ucraneana Dmitro Butri. Aceste sate se afla în nordul regiunii, unde se învecineaza cu regunea Dnepropertovsk, dar si în partea de sud, la frontiera cu regiunea Mîkolaiv, bombardata puternic, precizeaza el

Unele dintre satele recucerite au fost distruse în proportie de 90- si se afla constant sub foc”, declara el. Situatia umanitara în regiunea Herson este ”crtica” , subliniaza guvernatorul, care-si reitereaza apelul catre civilii ramasi în regiune ”sa evacueze catre regiuni mai sigure”.

În primele zile ale invaziei ruse, lansata la 24 februare, armata rusa a cucerit aproape întreaga regiune Herson, considerata strategica deoarece se învecineaza cu Peninsula ucraineana Crimeea, anexata de Rusia în 2014.

Însa, în ultimele saptamâni, armata ucraineana, consolidata de livrari de artilerie cu raza lunga de actiune din Occident, a lansat o contra-ofensiva. Fortele Kievului au bombardat depozite si pozitii militare ruse si au avariat poduri folosite drept cai de aprovizionare cruciale de catre trupele Moscovei în orasul Herson.

Un oficial ucranean dadea asigurari luna trecuta ca regiunea Herson urmeaza sa fie recucerita de catre forte ucrainene pâna la sfârsitul lui septembrie. Armata rusa a cucerit capitala regiunii la 3 martie. Hersonul a fost primul oras important care a ajuns pe mâna rusilor dupa invazie.

 

 

Citește toată știrea

Ucraina anunţă că a recucerit 46 de localităţi în regiunea Herson. “Se află constant sub foc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate