Publicitate

Fortele ruse ataca cu disperare unitatile ucrainene care au trecut de partea stânga a râului Nipru, avansând în teritoriul ocupat de rusi din regiunea Herson, în încercarea de a opri o noua ofensiva a armatei ucrainene înspre peninsula Crimeea, potrivit CNBC.
 Ucraina a raportat marti ca fortele sale au asigurat un cap de pod pe malul estic al râului, iar ziua urmatoare a anuntat ca trupele sale au început sa avanseze si mai mult în teritoriul ocupat de rusi. Vladimir Saldo, un oficial prorus pus de Kremlin sa conduca regiunea Herson, anexat ilegal de Rusia, transmis pe Telegram ca unitati ucrainene au reusit sa treaca râul – prima confirmare a avansului armatei ucrainene venita din partea unui oficial rus de rang înalt – si a precizat initial ca Ucraina a trimis trupe aditionale pe care „mijloacele noastre de distrugere au putut sa le distruga”.

„Forte aditionale au fost aduse”, a mai spus Saldo, care sustine ca trupele ucrainene sunt blocate acum în satul Krinki, amenintând ca îi asteapta „un iad de foc”. „Bombe, rachete, munitie de la sistemele grele de aruncatoare cu flacari, obuze de artilerie si drone zboara înspre [fortele ucrainene]… doar în ultimele doua sau trei zile, pierderile totale ale inamicului s-au ridicat la în jur de 100 de militari”, a sustinut guvernatorul prorus al Hersonului ocupat.

Krinki, locul în care Saldo sustine ca ucrainenii sunt prinsi în capcana, este un sat mic aflat la 35 de kilometri în amonte fata de orasul Herson, potrivit Moscow Times. Asigurarea si întarirea unei pozitii pe malul controlat de rusi al râului Nipru reprezinta o mare provocare pentru trupele ucrainene. Terenul mlastinos din zona face orice traversare a râului foarte dificila, iar Rusia are la dispozitie multe trupe si echipamente militare în teritoriul pe care l-a ocupat la est de râu. Zelenski a avertizat saptamâna trecuta ca Moscova s-ar putea sa intensifice atacurile lansate asupra infrastructurii ucrainene, precum reteaua electrica a tarii, în prag de iarna.

 

Citește toată știrea

Ucrainenii au trecut Nistrul în zona Herson, ocupată de ruși
Publicitate