Publicitate

Primele cifre de trafic din acest an, cele pe luna ianuarie, arata ca aproximativ 180 de mii de pasageri au tranzitat Aeroportul Iasi. Numarul reprezinta o crestere cu 50 la suta a fluxului de pasageri fata de prima luna a anului trecut – care, la rândul sau, a stabilit la acea vreme un record: a fost prima luna ianuarie cu un trafic de peste 100 de mii de calatori (120.559).

Debutul „în forta” vine dupa un an în care numarul celor care au zburat cu avionul spre sau de la Iasi a depasit în premiera nivelul de doua milioane, pâna la finalul anului fiind înregistrati 2,33 de milioane de calatori. Anul 2024 vine sa puna capat aglomeratiei din terminalele de pasageri T2 si T3 odata cu intrarea în functiune a lui T4.

Aceasta se va întâmpla peste mai putin de doua luni, respectiv pe 31 martie, odata cu renuntarea la controlul actelor de identitate pentru calatoriile din si catre tarile din Spatiul Schengen. Parte din proiectul de extindere a infrastructurii aeroportuare, parcarea aerogarii a fost deschisa în întregime zilele trecute: este dotata cu un sistem de tarifare diferentiat, în functie de timpul de stationare, iar cei care nu au de gând sa zaboveasca aici au doua cai de acces catre terminalele de pasageri. 

Citește toată știrea

Ultimele luni de aglomeraţie la Aeroportul Iaşi: 180.000 de pasageri în ianuarie. Luna viitoare se deschide T4
Publicitate