Publicitate

Un barbat s-a urcat în aceasta dimineata pe cladirea primariei municipiului Iasi. 

UPDATE: Este vorba despre trei persoane, dintre care una – care protesteaza prin intermediul unui megafon – nu are un contract de fond locativ cu Primaria Iasi, dar solicita o locuinta. Atât persoana care s-a urcat pe cladire, cât si o a treia, ramasa jos, au decizii de evacuare din caminul de pe strada Decebal. Sefa Directiei Fond Locativ din cadrul primariei iesene, Cristina Albisteanu, ne-a explicat ca deciziile au fost emise din cauza acumularii de datorii si amenzi pentru tulburarea linistii publice. Barbatul de pe cladire a obtinut rejudecarea deciziei de evacuare, în vreme ce persoana ramasa jos urmeaza sa fie evacuata. Însa cei din cladirea administratiei locale spun ca niciunul nu a formulat vreo revendicare clara pâna acum.

TEXT INITIAL: El ameninta ca se arunca în gol daca nu îi sunt satisfacute solicirarile. Deocamdata nu se stie clar cum a reusit barbatul sa se urce pe cladirea institutiei publice. La fata locului sunt echipaje din cadrul Jandarmeriei, Politiei si Pompierilor. În fata primariei are loc un protest la unor locatari de la caminul din Decebal. 

­­Precizari privind incidentul din fata Primariei: În cursul diminetii de astazi, 13 noiembrie 2023, în fata sediului Primariei Municipiului Iasi a avut loc un incident. Acesta a fost declansat de doua persoane care urmeaza sa fie evacuate din Caminul Decebal.

Una dintre persoanele care trebuie sa fie evacuate în urma sentinetlor judecatoresti, P. L. P., a reusit sa evite fortele de ordine aflate la fata locului si a escaladat cladirea de lânga sediul Primariei Municipiului Iasi. La aceasta ora un negociator al Jandarmeriei încearca sa îl convinga sa coboare.

P. L. P. urmeaza sa fie evacuat din Caminul Decebal prin hotarâre judecatoreasca, în urma unei sentinte de condamnare si încarcerare la 3 ani si 3 luni închisoare pentru lovire si alte violente (a obligat pe cineva sa bea urina, în camera de camin). Are datorii la bugetul local în cuantum de circa 16.500 de lei, majoritatea pentru contraventii la Legea 61 / 1991 pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

O alta persoana care urmeaza sa fie evacuata din Caminul Decebal, G. C., are o hotarâre judecatoreasca în acest sens în urma acumularii de datorii la bugetul local de 20.000 lei din amenzi contraventionale pentru nenumarate scndaluri facute în camin..

Printre protestatari se remarca si doi instigatori cunoscuti, E. V., recomandata ca artist plastic si militant pentru un partid politic, si G. P., fost beneficiar de servicii sociale, care a pierdut definitiv mai multe procese pentru acordarea cu prioritate a unei locuinte sociale, si care a acumulat deja datorii la bugetul local de 39.000 de lei, din care 34.400 lei din amenzi date de Politie pentru contraventii la Legea 61 / 1991.

Citește toată știrea

Un bărbat s-a urcat pe o clădire de lângă primăria municipiului Iaşi (UPDATE)
Publicitate