Publicitate

Un britanic, Aine Davis, în vârsta de 39 de ani – încarcerat la Închisoarea de înalta securitate Belmarsh dupa ce a fost expulzat din Turcia si arestat la Londra si care a pledat vinovat -, acuzat de faptul ca facea parte din ”Beatles”, o celula a gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) specializata în executia unor ostatici occidentali, a fost condamnat la opt ani de închisoare de catre un tribunal din Londra cu privire la finantarea terorismului.
Aine Davis, a fost arestat la Londra în august 2022 si a pledat vinovat de finantarea unor activitati teroriste în perioada 2013-2014 si de detinere ilegala de arma de foc în scopuri legate de terorism.

Potrivit legii britanice, el nu va fi judecat..

Cei patru membri ”Beatles”, activi în Siria în perioada 2012-2015, care au crescut si s-au radicalizat la Londra, sunt acuzati de supervizarea detentiei a cel putin 27 de jurnalisti si lucratori umanitari din Statele Unite, regatul Unit, Franta, Spania, Italia, Germania, Danemarca, Suedia, belgia, Japonia, Noua Zeelanda si Rusia.

Arestat în Turcia în noiembrie 2015, Aine Davis, care a dezmintit initial ca a facut parte din grupul ”Beatles”, a fost condamnat la sapte ani si jumatate de închisoare cu privire la infractiuni teroriste – participare la o organizatie interzisa. Dupa ce a fost eliberat, el a fost expulzat si arestat în mod direct, în august, la sosirea la Londra, unde a crescut si unde s-a convertit la islam dupa care a plecat în Orientul Mijlociu.

În audierea care a avut loc la jumatatea lui octombrie, el a comparut prin videoconferinta din celula sa de la Închisoare de înalta securitate Belmarsh.

Cel mai cunoscut membru al grupului, britanicul Mohamed Emwazi, alias ”Jihadi John”, a fost ucis cu o drona americana în Siria, în 2015.

Alti doi membri ai grupului, El Shafee el-Sheikh si Alexanda Kotey, au fost condamnati la închisoare pe viata de justitia americana, dupa ce au fost arestati de forte kurde siriene în 2018.

Citește toată știrea

Un ”Beatle” din Statul Islamic, condamnat la opt ani de închisoare în Regatul Unit
Publicitate