Publicitate

Obligat de justitie sa nu se mai apropie de tatal sau, un iesean s-a decis sa se razbune. Înarmat cu un ciocan si un foarfec, el si-a atacat parintii si fosta iubita, distrugând masina acesteia din urma. Judecat pentru nerespectarea unei hotarâri judecatoresti, distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice, el a scapat din menghina justitiei aproape neatins.
În octombrie 2020, magistratii Judecatoriei i-au interzis lui Radu Mihaila sa se mai apropie timp de 6 luni de tatal sau, de domiciliul acestuia ori de sediul firmei pe care acesta o administra. Ordinul a avut efect doar mai putin de trei saptamâni. La începutul lui noiembrie, Mihaila s-a înarmat cu un ciocan, un foarfec si o bricheta în forma de pistol si a coborât dintr-un taxi la sediul firmei tatalui sau, în zona Hlincea.

În curtea firmei se afla parcat un VW Polo apartinând fostei iubite a lui Mihaila, A.O.A. Barbatul a distrus autoturismul cu ciocanul, îndreptându-se apoi spre birourile firmei, înjurând si amenintându-i pe cei din jur. Speriate, fosta iubita si mama lui Mihaila, care lucrau în cadrul societatii, s-au închis într-un birou, în timp ce barbatul facea în continuare scandal. Timp de câteva minute, acesta a lovit cu pumnii în usa biroului, fiind cu greu linistit de mama sa.

Chemati la fata locului, politistii au fost nevoiti sa-l încatuseze. Barbatul a fost internat timp de 10 zile la Socola, fiind externat cu diagnosticul de tulburare de persoanlitate instabil emotionala si tulburare de comportament cauzata de consumul de substante psihoactive. Mihaila consuma etnobotanice înca de la 13 ani, sub influenta acestora manifestându-se violent. Barbatul a fost trimis în judecata în septembrie.

La termenul din decembrie însa, A.O.A. si-a retras plângerea pentru distrugere, Mihaila fiind judecat în continuare doar pentru încalcarea ordinului de protectie si scandalul provocat. Magistratii au luat în calcul în favoarea inculpatului lipsa antecedentelor penale, orientându-se spre o pedeapsa minima. El a fost condamnat la doar 6 luni de închisoare, judecatorii considerând totodata ca executarea efectiva a pedepsei poate fi amânata pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Foarfecele si bricheta, care nu fusesera folosite în timpul incidentului, i-au fost returnate.

Desi pedeapsa stabilita a fost aproape formala, Mihaila a contestat sentinta, dosarul fiind preluat de Curtea de Apel. Magistratii acestei instante au ramas ieri în pronuntare.

Citește toată știrea

Un consumator de „iarbă” şi-a atacat părinţii cu un ciocan şi cu o brichetă-pistol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate