Publicitate

Una dintre cele mai cunoscute asociatii care încearca sa ajute copiii din Moldova, Asociatia „Salveaza o inima”, strânge 15.000 de euro pentru a putea ajuta un copil cu o afectiune crunta: nu poate asimila mâncarea. Valentina, un copil de un an si trei luni, nu tolereaza niciun aliment, nici macar laptele matern, fiind diagnosticata cu mai multe afectiuni printre care si malnutritie, malabsorbtie, hepatocitoliza (o reactie inflamatorie care se manifesta prin distrugerea celulelor hepatice), hipotrofie staturo-ponderala si hernie ombilicala. 
„Orice ar mânca, corpul ei nu asimileaza nimic. Iar medicamentele au efect laxativ la ea – face la câteva zile si cu firicele de sânge, plânge, ziua nu poate dormi… Slabeste pe zi ce trece, îi scade masa musculara si e flamânda non-stop”, povesteste Andreea Nechita, mama ei. Singura speranta pe care o are micuta este un tratament pe care-l poate efectua la Spitalul „Sant Juan de Deu”, din Spania, dar costurile de 15.000 de euro, doar pentru investigatii, sunt prea mari pentru familia Valentinei.

Mama ei nu munceste, iar sotul câstiga 2.400 de lei ca agent fiscal la primarie. Valentina are si un frate, un baiat de trei ani. Problemele micutei au început acum un an, când aceasta a fost dusa la spital cu varsaturi, scaune cu sânge si temperatura. De atunci, a urmat tratamente cu antibiotice care i-au agravat diareea si au facut-o sa slabeasca pâna când ajunsese la putin peste 5 kilograme. Cei care vor sa doneze pot sa o faca în conturile de mai jos:

Denumire entitate: Asociatia „SALVEAZ| O INIMA”

Cod de înregistrare fiscala: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Trebuie specificat în transferul bancar, la detaliile platii, numele – Valentina Nechita. 

Citește toată știrea

Un copil de 1 an şi trei luni cântăreşte puţin peste 5 kilograme: corpul ei nu poate reţine mâncare
Publicitate