Publicitate

Un inginer român din Bacau a venit cu o idee care ar putea revolutiona lumea: masina care merge cu apa. Si nu numai ca a venit cu ideea, dar a si pus-o în practica. Cu doar 2 litri de apa, masina poate merge pâna la 5.000 de kilometri.
Gheorghe Bordeianu, un barbat în vârsta de 50 ani, este inginer TCM si a lucrat 20 de ani in fabrica de avioane din Bacau.

Cea mai noua descoperire a sa a fost chiar un generator de ioni care separa hidrogenul de oxigen, astfel încât, atasat unui motor clasic de masina, înlocuieste alimentarea cu benzina sau motorina. Asadar, masina poate functiona doar cu apa sau orice alt lichid care contine hidrogen.

Tot ce vrea sa faca acum inginerul din Bacau este sa-si construiasca propria fabrica de producere a acestui generator revolutionar.

”Brevetul l-am obtinut în 1985, iar inventia este acum în curs de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz- Austria. Omologarea are trei etape, iar eu ma aflu acum la ultima dintre ele. Imediat cum o obtin vreau sa înfiintez în Bacau o fabrica de productie în serie a dispozitivului”, a explicat Gheorghe Bordeianu.

Barbatul este convins ca nu va gasi pe cineva care sa investeasca în constructia fabricii, dar este dispus sa o faca pe cont propriu.

Descoperirea lui Gheorghe Bordeianu nu a ramas doar la stadiul de idee, ci acesta a si pus în practica generatorul pe masini cu care circula de ani buni, alimentându-le doar cu apa.

”Orice lichid care contine hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul functioneaza cu otet si cola, chiar si cu urina. Este ecologic pentru ca arde hidrogenul si elibereaza în aer oxigenul”, a mai declarat inginerul din Bacau, potrivit aktual24.ro.

Mai mult decât atât, acesta a si testat masina la RAR, iar rezultatele la emisia de noxe sunt zero.

”Orice lichid s-ar pune în motor, cu trei litri se poate merge si 5.000 de kilometri. Masina pe care am montat dispozitivul consuma înainte 10 litri de benzina la suta de kilometri”, a mai explicat Bordeianu.

Gheorghe Bordeianu detine o masina marca Cielo, care ramâne fara combustibil o data la 60 de zile.

 

Citește toată știrea

Un inginer român a inventat mașina care merge 5.000 km cu 2 litri de apă
Publicitate