Publicitate

Instructorul unei scoli de soferi a primit o amenda drastica pentru ca nu a putut prezenta la control doua hârtii. Cazul a ajuns în instanta, judecatorii apreciind ca una dintre hârtii nu tinea de responsabilitatile instructorului, iar pentru cealalta, amenda este exagerata.
Amenda aplicata lui R.M.N. a fost urmarea unui control facut în trafic de reprezentantii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). În iulie anul trecut, acestia au oprit pe bulevardul Dacia autovehiculul în care R.M.N. supraveghea un cursant care efectua ore de pregatire practica în vederea obtinerii permisului de conducere. În procesul-verbal întocmit cu acea ocazie, inspectorii au consemnat ca R.M.N. nu avea la bordul autovehiculului foaia de parcurs în care sa fie mentionat intervalul orar al sedintei practice si nici adeverinta cu orele suplimentare efectuate de cursant. Pentru acestea, R.M.N. a fost amendat cu 6.000 de lei. Instructorul a platit 2.000 de lei, dar a contestat procesul-verbal, cerând anularea acestuia si returnarea banilor.

În fata magistratilor Judecatoriei, R.M.N. a aratat ca adeverinta cu orele suplimentare nici macar nu trebuia sa o prezinte el, ci cursantul, argument acceptat de judecatori. Celalalt act, foaia de parcurs, a fost depusa de petent în instanta, iar un martor a confirmat ca acesta completa înaintea fiecarei sedinte de practica atât caietul cursantului, cât si foaia respectiva. „Orice sanctiune juridica, inclusiv cea contraventionala, nu reprezinta un scop în sine, ci un mijloc de reglare a raporturilor sociale, de formare a unui spirit de responsabilitate, iar pentru aceasta nu este nevoie ca în toate cazurile sa se aplice sanctiunea amenzii”, au precizat judecatorii, care au apreciat ca abaterea savârsita de R.M.N. este suficienta aplicarea unui simplu avertisment. Pentru a-si recupera banii însa, acesta va trebui sa apeleze la procedura administrativa.

Citește toată știrea

Un instructor auto a plătit o amendă de 2.000 de lei, dar a scăpat în instanţă. Acum trebuie să-şi recupereze banii
Publicitate