Publicitate

Condamnat deja pentru mai multe tâlharii, un infractor si-ar putea agrava pedeapsa pentru ca a gasit cu cale sa-si verse naduful pe politistul care îl anchetase si care l-a însotit la dezbaterea propunerii de arestare. El l-a amenintat în toate felurile pe omul legii, nemultumit de încadrarea juridica si de pedeapsa posibila.
La începutul anului 2018, politistii efectuau cercetari într-un dosar de tâlharie calificata în care era implicat si Ovidiu Nunuca. În momentul în care au fost depistati toti cei patru tâlhari, procurorul a cerut arestarea lor preventiva. Ca urmare, Nunuca a fost adus în noaptea de 16/17 februarie la Judecatorie, pentru discutarea propunerii, escortat fiind de mai multi politisti, printre care se afla si G.B. Dupa ce judecatorul de drepturi si libertati s-a retras din sala pentru deliberare, Nunuca a început sa-l insulte pe G.B., fiind nemultumit de felul în care politistul efectuase cercetarile, dar si de încadrarea juridica retinuta prin actul de inculpare. De la insulte, Nunuca a trecut la amenintari, spunându-i lui G.B. pe un ton calm si rece, ca „îi va baga niste cutite în gât”. Barbatul si-a însotit vorbele cu gesturi care ilustrau modul concret în care avea de gând sa procedeze si si-a continuat spectacolul cu jigniri aduse familiei si copilului politistului. I-a mai urat „sa intre cu masina într-un copac”. Pentru a fi clar la care dintre politisti se refera, Nunuca l-a si identificat. „Nu am nimic de pierdut, oricum ma duc la puscarie. Am sa te tai si am sa bag cutitul în tine. La tine ma refer, la cel mai gras!”, a spus acesta.

Ulterior, politistul avea sa declare ca a fost uimit când si-a dat seama ca Nunuca se referea direct la el, fiind totodata îngrijorat de posibilitatea ca amenintarile acestuia, mai ales cele referitoare la familia sa, sa se concretizeze. Nunuca a fost trimis în judecata pentru ultraj, procesul desfasurându-se în paralel cu cel pentru tâlharie. În instanta, barbatul a negat comiterea faptei, afirmând ca nu-si mai aminteste exact cele întâmplate si retinând doar ca avusese o discutie „în contradictoriu” cu politistul, referitoare la încadrarea juridica a faptelor de care era acuzat. Declaratiile sale au fost contrazise însa de cele ale politistilor aflati în sala în februarie 2018.

Magistratii Judecatoriei s-au rezumat sa-i aplice lui Nunuca o amenda penala de 2.700 lei, echivalând cu 270 zile de închisoare, luând în considerare starea grava de sanatate a inculpatului, ca si faptul ca acesta se afla deja dupa gratii. Nunuca va trebui totodata sa-i achite politistului suma de 20.000 lei ca daune morale. Sentinta a fost atacata atât de Nunuca, cât si de G.B., cazul urmând sa fie reanalizat de Curtea de Apel la sfârsitul lunii octombrie, dupa vacanta judecatoreasca. Daca magistratii acestei instante vor considera necesara o pedeapsa cu închisoare, ea se va adauga celei de 10 ani, o luna si 5 zile de detentie pe care Nunuca o executa deja.

Citește toată știrea

Un membru al clanului Nunucă a fost condamnat după ce l-a ameninţat pe un poliţist în sala de judecată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate