Publicitate

Un pacient a ramas fara vedere dupa ce ochiul sanatos i-a fost îndepartat gresit în locul celui bolnav în timpul unei interventii chirurgicale efectuata la unul dintre cele mai mari spitale din Slovacia.
 
Medicul care a efectuat operatia nu se mai afla în contact cu pacienti, a declarat un purtator de cuvânt al Spitalului Universitar din Bratislava.

Spitalul a oferit victimei si familiei sale consiliere psihologica si sprijin pentru a face fata consecintelor, scrie Agerpres.

Potrivit TASR, autoritatea de supraveghere sanitara a demarat o ancheta cu privire la circumstantele acestui caz fara precedent.

Greseala tragica s-a petrecut pe fondul unei dispute industriale în sectorul sanitar slovac. În urma cu o saptamâna, sindicatul medicilor LOZ a anuntat ca aproximativ 3.000 de medici sunt pregatiti sa îsi dea demisia în cazul în care veniturile salariale nu cresc, iar conditiile de munca din ce în ce mai greu de suportat nu se îmbunatatesc.

Din cauza unui exod de personal, în special în Cehia si Austria, medicii ramasi în Slovacia sunt suprasolicitati de câtiva ani, iar situatia a fost agravata de pandemia de coronavirus.

Citește toată știrea

Un pacient a rămas orb după ce medicii i-au scos din greşeală ochiul sănătos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate