Publicitate

Conferinta de luni va dezbate despre „Credinta si ratiune. Cazul Galileo Galilei”.
Profesorul si preotul Wilhelm Danca este invitatul de la noua editie a Conferintelor stiintifice „Mostenirea lui Asachi”, conferinta care va dezbate despre „Credinta si ratiune. Cazul Galileo Galilei”. Evenimentul, gazduit de Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”, este organizata în parteneriat cu acad. Bogdan Simionescu, urmând sa aiba loc luni, de la ora 16, cei interesati având ocazia sa participe la discutii pe platforma Zoom.

Wilhelm Danca, invitatul special de la aceasta editie, are strânse legaturi cu Iasul, fiind absolvent al Institutului Teologic Romano-Catolic din Iasi, pe care l-a condus în calitate de rector în intervalul 2001 – 2011. În prezent, acesta este decan al Facultatii de Teologie Romano-Catolica de la Universitatea din Bucuresti si preda la Facultatea de Filosofie de la aceeasi universitate. Wilhelm Danca este director regional al Council for Research in Values and Philosophy, Washington DC, SUA, cât si presedinte al Societatii Internationale Toma de Aquino, sectia româna, Bucuresti.

„Voi prezenta la începutul conferintei câteva date biografice din viata lui Galileo Galilei, oprindu-ma la suspiciunile, criticile si acuzatiile care i s-au adus si la cele doua procese în urma carora a fost fortat sa sustina ca respinge modelul copernican. În partea a doua voi vorbi despre caracterul complex al «cazului Galilei», prezentând pe scurt raportul dintre Biserica si oamenii de stiinta la începutul secolului al XVII-lea, caracteristicile metodei stiintifice si argumentele eronate ale lui Galilei, precum si modul în care vedea Galilei raportul dintre credinta si ratiune”, a precizat profesorul Wilhelm Danca.

În cadrul întâlnirii se va vorbi si despre concluziile principale ale comisiei pontificale pentru studierea confruntarii dintre Biserica si Galilei, dar si despre actualitatea contributiei lui Galilei la dialogul dintre credinta si ratiune. Linkul de acces la conferinta va fi publicat pe site-ul Politehnicii iesene.

Citește toată știrea

Un preot, invitatul surpriză al Conferinţelor ştiinţifice „Moştenirea lui Asachi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate