Publicitate

Serban Ghenea a câstigat, duminica, un nou premiu Grammy, în calitate de inginer de sunet/mixaj la albumul „Midnights” al lui Taylor Swift. Este prima persoana (nu artist) care câstiga „Albumul anului” de cinci ori, potrivit Billboard.
El a mai fost premiat la aceasta categorie, în aceeasi calitate, pentru albumele „1989” si „Folklore” ale lui Swift, „25” al lui Adele si „24K Magic” al lui Bruno Mars.

Albumul „Midnights” a fost realizat de: Jack Antonoff & Taylor Swift, producatori; Jack Antonoff, Bryce Bordone, Zem Audu, Serban Ghenea, David Hart, Mikey Freedom Hart, Sean Hutchinson, Ken Lewis, Michael Riddleberger, Laura Sisk & Evan Smith, ingineri de sunet/mixaj; Jack Antonoff & Taylor Swift, compozitori; Randy Merrill, inginer mastering.

La editia din acest an a premiilor Grammy, Taylor Swift a fost nominalizata la sase premii, inclusiv pentru „cel mai bun album vocal pop” pentru „Midnights”, „cea mai buna interpretare pop solo” pentru „Anti-Hero” si „cea mai buna interpretare pop duo/grup” pentru „Karma” cu Ice Spice, care a primit o nominalizare pentru „revelatia anului”.

Taylor Swift a câstigat premiul pentru „Albumul anului” cu „Midnights”, devenind astfel prima persoana care a câstigat de patru ori aceasta categorie. Anterior, Swift a câstigat premiul pentru „cel mai bun album vocal pop” si a profitat de ocazie pentru a-si anunta noul album în discursul de acceptare a premiului.

Serban Ghenea este inginer de mixaj câstigator a 19 premii Grammy si de trei premii Latin Grammy, potrivit datelor de pe site-ul sau. A mixat piese pentru artisti precum Michael Jackson, Janet Jackson, Beyoncé, Justin Timberlake, Usher, Bjork, Thirty Seconds to Mars, Faith Hill, Carrie Underwood, Jewel, Santana, Ozomatli, Shakira, Jill Scott, Floetry, Musiq Soulchild, Taio Cruz, Rod Stewart, Dave Matthews Band, The All American Rejects, One Republic si Beck. Pâna în ianuarie 2024, Serban a mixat peste 225 de single-uri si albume No. 1, – inclusiv hituri pentru Taylor Swift, Bruno Mars, Kelly Clarkson, Katy Perry, Ke$ha, Britney Spears, Black Eyes Peas, The Fray, Train, Lifehouse, Weezer, The Hives, Maroon 5, Avril Lavigne, Gavin Degraw, P!nk, Rihanna, Ellie Goulding, Keith Urban.

FOTO: money.ro

Citește toată știrea

Un român, abonat la premiile Grammy. Este a cincea oră când ia trofeul la categoria sa
Publicitate