Publicitate

Asadar, numai ce s-a vorbit la Scoala politica de vara de pe Bahlui despre sansele fostului premier MRU la candidatura pentru functia suprema în târg, ca au si aparut doua cai divergente în parcursul sau ipotetic. 
Daca asumarea unei canidaturi liberale este îndoielnica, ideea de a merge independent, dar sustinut de partid, pare a fi mai atractiva. Imaginati-va o confruntare între el si simpatica Cosette, în care ea ar încerca sa ia fata cu trecutul ei de absolventa la Boston, la o aruncatura de bat de Harvard si Yale.

Ce ar raspunde ochelaristul? Ei, bine, ar invoca faptul ca a terminat un doctorat la Oxford, o universitate la fel de prestigioasa, ba, chiar mai ceva decât a preopinentei. Ar mai declama ceva în stil profesoral, graseind un pic, pentru a induce un complex de superioritate mai tinerei contracandidate, anume ca experienta sa de premier si sef al SIE nu se compara cu cea de sustinatoare a lui Bernie Sanders, care o recomanda pe Cosette (ce-i drept, si ea are experienta a doua mandate de deputat).

Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca nu este suficient pentru victorie. Ideea unui sprijin maculat, venit din partea unui partid care a calcat în picioare traditia si valorile, este greu de suportat într-un oras ca al nostru, unde elita este pura ca apa de izvor, iar ideea de compromis este de neacceptat, fata de aceasta purtându-se masca de protectie în universitati.

Mai trebuie observat aici ca electoratul de masa, presupus a fi adus de partid, cel mai obisnuit cu compromisul, nu este punctul forte al MRU, si oricum numai cu acesta nu are sanse de izbânda

Tandemul Ciolos – MRU, o echipa redutabila

Iata de ce intra în scena în acest moment al scenariului nostru, domnul Dacian Ciolos, personagiu care a plecat din USR, dar a luat cu el parfumul de politician de tip nou, care nu face compromisuri si care a renuntat la presedintia USR tocmai ca sa arate ca echipa lui Barna si Drula a esuat într-un mod de a face politica de tip vechi, corupt si malversationist.

Ei, închipuiti-va, va rugam, stimabililor, cum ar arata un tandem Ciolos si MRU? Nu-i asa ca ar arata bine? Ia, puneti, pls, la toate acestea, si sustinerea PNL! S-ar spune, iata, la Iasi liberalii merg dimpreuna cu partidul lui Ciolos, adica cu acea aripa din USR cu care s-ar fi putut guverna, încercând sa refaca o coalitie fireasca, nu cea împotriva naturii, cu PSD, adicatelea.

Mai mult, iata, au candidat un liberal, care a fost premier, dar care este sustinut si de Ciolos! Iata, prin urmare, scenariul care ar baga sula în coaste USR-ului, ar da o gura de oxigen liberalilor, si ar lansa noul partid al lui Ciolos chiar la nivel national. Nu ar fi acesta scenariul din care ar câstiga toata lumea de factura liberala? Ar fi, desigur, chiar daca nu va place suntem convinsi ca vedeti logica succesului aici.

Dar, va veti întreba, electoratul câstiga? Boborul, adica, el, boborul, câstiga? Ei, bine, asta este o alta mâncare de peste, pe care o vom consuma un pic mai târziu, pe la toamna adica, atunci când se baga navodul în iazuri, iar mitropolitul va da dezlegare la mâncat asemenea dobitoace de pe sub ape.

 **** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristica a realitatilor iesene si nationale, realitati care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale editiei noastre. Orice asemanare cu oameni si fapte din viata reala poate fi, asadar, pur întâmplatoare.

Citește toată știrea

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură
Publicitate