Publicitate

Un senator francez a fost arestat preventiv joi la Paris, în urma unor acuzatii ca ar fi drogat o deputata cu scopul comiterii unei agresiuni sexuale, cei doi politicieni, ambii din partide ale majoritatii prezidentiale a lui Emmanuel Macron, confruntându-se vineri în cadrul audierii judiciare, relateaza France Presse.
Parchetul din Paris a confirmat informatii aparute mai întâi în presa despre retinerea senatorului Joël Guerriau, în vârsta de 66 de ani, pentru „administrarea catre o persoana, împotriva vointei sale, a unei substante de natura sa-i altereze discernamântul sau controlul propriilor sale actiuni pentru a comite un viol sau o agresiune sexuala”. Faptele, pentru care deputata a depus plângere, s-ar fi petrecut în noaptea de marti spre miercuri la domiciliul senatorului.

Membru al partidului de centru-dreapta Independentii, Joël Guerriau, de profesie bancher, este parlamentar din anul 2011. El este în prezent secretar al Senatului francez si vice-presedinte al Comisiei pentru afaceri externe si aparare. Retinerea lui a fost efectuata în cadrul anchetei deschise în flagrant, procedura care nu necesita ridicarea imunitatii sale parlamentare pentru efectuarea anchetei.

Deputata care l-a denuntat, Sandrine Josso (FOTO JOS), în vârsta de 48 de ani, este membra a partidului centrist Modem. Conform versiunii sale, ea s-a simtit rau dupa ce a baut un pahar de sampanie la domiciliul parizian al senatorului. Avocata deputatei, care spune ca clienta sa este acum în „stare de soc”, afirma ca aceasta din urma a observat cum senatorul, cu care nu avea nicio relatie de natura intima, „a luat dintr-un sertar din bucatarie un mic sac din plastic continând ceva alb” si „ea si-a dat atunci seama ca o drogheaza”.

Analizele toxicologice au relevat între timp ca deputata a consumat ecstasy. În plus, Parchetul a confirmat ca, în urma perchezitiilor efectuate, anchetatorii au gasit ecstasy la domiciliul si în biroul senatorului. Cei doi politicieni s-au confruntat vineri timp de doua ore în cadrul unei prime audieri desfasurate la politia judiciara din Paris. Deputata l-a acuzat acolo pe senator de „tradare”, în timp ce barbatul a sustinut ca si-a procurat „euforizantul” pentru consum propriu. Ancheta continua, cu senatorul în arest preventiv.

SURSA: Agerpres

Citește toată știrea

Un senator francez, reţinut sub acuzaţia că ar fi drogat o deputată pentru a o agresa sexual
Publicitate