Publicitate

Prins baut la volan, un iesean si-a marturisit fapta doar pentru ca avusese impresia ca politistul este „un domn”. Negarea i-a adus pâna la urma o pedeapsa cu suspendare.
Barmanul unui local din Raducaneni a observat pe 29 mai 2021 un barbat iesind pe doua carari din alt bar. Barbatul s-a urcat apoi la volan, a iesit din parcare si a plecat pe DN 28. Barmanul a sunat la politie, anuntând ca o masina merge haotic prin comuna. Politistii au plecat în cautarea acesteia si au oprit-o în apropierea sediului BRD din localitate, pe un drum secundar. La volan se afla Grigore Constantinescu. Cum soferul prezenta halena alcoolica, a fost întrebat de politisti daca a baut. A recunoscut ca bause doua beri la barul numit de localnici „La oita”, dupa care plecase cu masina. Dupa doar un minut însa, când i s-a comunicat însa ca va fi testat cu aparatul Dräger si apoi îi vor fi recoltate doua probe de sânge, a refuzat, spunând ca nu el condusese autoturismul.

Acelasi lucru a fost repetat de sofer si la sectia de politie. Dupa cum aveau sa retina ulterior magistratii Judecatoriei Raducaneni, la afirmatia politistului ca anterior recunoscuse ca a condus, soferul a raspuns „am recunoscut pentru ca am crezut ca esti un domn”. În înregistrarea facuta de politisti, soferul apare recunoscând în mai multe rânduri ca se aflase la volan, doar pentru a nega ulterior.

Trimis în judecata pentru refuzul de recoltare a probelor de sânge, Constantinescu a recunoscut ca a condus înainte de a veni politistii, precizând însa ca nu îsi aminteste daca i s-a solicitat sa se deplaseze la Iasi pentru prelevarea de probe. Judecatorii nu au avut nicio problema în a-l gasi pe Constantinescu vinovat. Ei au retinut ca acesta mai fusese condamnat si în Italia pentru fapte similare, dar sentintele nu fusesera recunoscute de statul român. magistratii au apreciat ca nu este necesara încarcerarea soferului, multumindu-se sa îl condamne la doi ani de închisoare, dar cu suspendarea executarii pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. În plus, el a fost obligat la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunitatii la Raducaneni sau la Falciu, localitatea sa de domiciliu. Sentinta a fost contestata de Constantinescu, dosarul intrând pe rolul Curtii de Apel.

Citește toată știrea

Un şofer a recunoscut că a băut, apoi a negat. Crezuse iniţial că poliţistul e „un domn”
Publicitate