Publicitate

Un sofer si-a primit înapoi permisul, chiar daca a comis un accident soldat cu o victima. Politistii au aplicat o sanctiune depasind cadrul legal, iar soferul reusit sa convinga instanta ca are neaparata nevoie de permis.
Stabilit în Statele Unite, la Chicago, A.M. se întorsese în Iasi pentru a-si îngriji mama, în vârsta de 95 de ani. Pe 1 decembrie anul trecut, el se afla la volanul unui Nissan, pe bulevardul Alexandru cel Bun, pe sensul de mers dinspre Familial spre Bucegi. La intersectia cu strada Basarabi a virat stânga, fara a acorda prioritate, lovind motociclul condus de A.A., care venea pe bulevard din sens contrar. Femeia nu a depus plângere împotriva lui A.M., ceea ce a dus la clasarea dosarului deschis pentru vatamare corporala din culpa. În schimb, politistii i-au suspendat lui A.M. dreptul de a conduce timp de 180 de zile.

Procesul-verbal întocmit de politisti a fost atacat de sofer în instanta. În paralel, într-o alta actiune, el a cerut suspendarea deciziei prin care îi fusese ridicat permisul. În instanta, soferul a aratat ca în momentul accidentului, legea prevedea pentru accidentele soldate cu victime suspendarea dreptului de a conduce timp de 90 de zile. Procesul-verbal fusese însa întocmit în iulie 2022. Între timp, legislatia se schimbase, aceeasi situatie fiind pedepsita cu suspendarea permisului timp de sase luni, de unde si eroarea politistilor. Cererea de suspendare a deciziei Politiei Rutiere a fost justificata de A.M. prin faptul ca masina îi este indispensabila pentru a-si putea duce mama la controale si tratamente medicale. Argumentul a fost considerat valid de magistratii Tribunalului, care au dispus suspendarea executarii dispozitiei de ridicare a permisului pâna la pronuntarea instantei asupra cererii de anulare a procesului-verbal. 

Citește toată știrea

Un șofer și-a primit înapoi permisul, chiar dacă a comis un accident soldat cu o victimă
Publicitate