Publicitate

NO RA – Femininul norilor, o instalatie performativa inspirata din romanul cu puternice accente biografice „Hipodrom” de Nora Iuga va fi pusa în scena, în premiera, pe data de 24 iunie 2022, începând cu ora 18.00, la Casa Muzeelor din cadrul Muzeului National al Literaturii Române din Iasi. Prima reprezentatie va fi accesibilizata si pentru publicul cu deficiente de auz si prezinta  spectatorilor viata uneia dintre cele mai iubite si apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.
Dramatizarea textului a fost realizata de Mihai Ignat. Regia este semnata de Horatiu Mihaiu, scenografia de Maria Nicola, video design – Cinty Ionescu. Pe scena vor fi Iulia Georgeta Popescu. Povestea Norei începe în Hermannstadtul, acolo unde aceasta îsi petrece o parte reprezentativa din viata. Se muta la Bucuresti unde e cu gândul la orasul copilariei si la Jovis, calul alb din vitrina lui Schuster pe care nu l-a avut cu adevarat decât în vis. Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Nora Iuga este poeta, prozatoare si traducatoare româna.  Aceasta a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii din Bucuresti, Specializarea Germanistica în 1953 si lucrat ca profesoara de limba germana, bibliografa la Biblioteca Centrala de Stat si ca redactor la Editura Enciclopedica. În perioada 1977 si 1986 a fost ziarista la publicatiile de limba germane ”Neuer Weg” si ”Volk und Kultur”. 

Citește toată știrea

Un spectacol deosebit despre Nora Iuga la Muzeul Literaturii Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate