Publicitate

Un anunț al managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr. Florin Roșu, readuce în discuție un fenomen complicat și sensibil din sistemul medical românesc: plățile informale. Managerul a decretat, la începutul acestui an, că unitatea medicală pe care o conduce este „șpagă free”. În ce sens? Acesta a explicat, pentru „Ziarul de Iași”, că nu are cum să facă „poliție” în rândul angajaților, dar că va impune o politică de „toleranță zero” pentru oferirea de bani și de atenții pentru cadrele medicale. Nu pentru a speria pacienții, ci pentru a-i încuraja și pentru a înțelege că nu e normal, în secolul al XXI-lea, să nu te duci la spital de frica faptului că nu ai bani să oferi medicului, atunci când ești asigurat.
Articolul Un spital din Iași a fost declarat „șpagă free”, dar plățile informale sunt un flagel: unii pacienți stau acasă că n-au bani de pus în plic apare prima dată în Ziarul de Iaşi – liderul presei ieşene.

Citește toată știrea

Un spital din Iași a fost declarat „șpagă free”, dar plățile informale sunt un flagel: unii pacienți stau acasă că n-au bani de pus în plic
Publicitate