Publicitate

Un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Duisburg-Essen (UDE) din vestul Germaniei a descoperit o gena care scade cu 35- riscul de deces cauzat de COVID-19, informeaza DPA. Studiul a monitorizat 1.570 de pacienti care au fost diagnosticati cu noul coronavirus între 11 martie 2020 si 30 iunie 2021, au precizat luni reprezentantii universitatii germane.
Dintre participantii la studiu, 205 (13-) au prezentat doar simptome usoare, 760 (48-) au fost internati în spitale, iar 292 (19-) au fost internati în sectii de terapie intensiva. O cincime (20-) dintre pacientii monitorizati în cadrul acestui studiu au murit (313). Gena care a facut ca rezultatul fatal al bolii sa fie mai putin probabil se numeste GNB3 TT, o varianta pe care aproximativ 10- din populatia Europei ar avea-o.

GNB3 este o gena care decodeaza asa-numitele proteine G, importante pentru mai multe procese din organism. Gena GNB3 „cauzeaza o activare a celulelor imunitare”, a explicat unul dintre autorii studiului, Birte Mohlendick. Aceasta reactie mai rapida a sistemului imunitar „ar putea sa explice motivul pentru care riscul de deces este atât de mult redus în cazul oamenilor care detin aceasta gena”, a adaugat cercetatoarea germana.

Autorii studiului au ajuns totodata la concluzia ca faptul de a fi tânar si absenta unor boli preexistente, precum diabetul, îmbunatatesc considerabil sansele unei persoane de a supravietui infectiei COVID-19. Noua varianta Omicron, care a aparut în toamna anului 2021, nu a fost inclusa în acest studiu, ce a fost publicat în revista Frontiers in Genetics. 

Citește toată știrea

Un studiu german a descoperit o genă care scade riscul de deces cauzat de COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate