Publicitate

În suplimentul de sănătate, care va funcționa practic ca un ziar de sine-stătător, concentrat pe cele mai importante evenimente din domeniul medical, „Ziarul de Iași” vă propune o rubrică săptămânală de „debunking”. Căutăm să „demitizăm” celebrele impresii, zicale și credințe, unele populare, altele fundamentate parțial științific, dar care nu pot fi realizate în practică. Vom lucra cu medici experți în medicină bazată pe dovezi, care au acces la resurse exponențiale, studii făcute pe zeci de mii de persoane, și vom încerca să răspundem la întrebări banale. Ne afectează curentul? Aspirina trebuie luată preventiv? Usturoiul are rol de creștere a imunității? Are vreun sens să sparge milioane lunar pe suplimente medicale? Vom aborda săptămânal o astfel de temă, fundamentată științific și cu explicații pe înțelesul tuturor. În acest număr vorbim despre aspirină și folosirea ei preventiv, fără consultarea medicului: ce riscuri poate aduce.
Articolul Un studiu major pe o populație cât jumătate din Iași demonstrează că o aspirină pe zi ține nu ține doctorul deoparte, ci aduce spitalul aproape apare prima dată în Ziarul de Iaşi – liderul presei ieşene.

Citește toată știrea

Un studiu major pe o populație cât jumătate din Iași demonstrează că o aspirină pe zi ține nu ține doctorul deoparte, ci aduce spitalul aproape
Publicitate