Publicitate

Câteva pahare de alcool baute la o petrecere l-au adus pe un tânar pâna în pragul închisorii. A reusit sa comita într-o singura seara patru infractiuni, pentru care a primit însa doar o pedeapsa simbolica. Daca le-ar fi comis o luna mai târziu, avea multe sanse sa ajunga dupa gratii.
În octombrie anul trecut, Cosmin Hordila mersese la o petrecere în satul Jigoreni din comuna Tibanesti. În jurul orei 1.00, dupa câteva pahare baute, s-a hotarât sa iasa la o plimbare. Nu însa pe jos, cu cu automobilul VW Golf 4 al gazdei. A subtilizat cheile masinii si s-a urcat la volan, desi participantii la petrecere au încercat sa-l opreasca, amintindu-i ca e baut. A condus spre satul Suhulet din Tansa. Ajuns acolo, a întors, îndreptându-se spre Gârbesti. La intrarea în sat, pe fondul vitezei excesive si a alcoolului baut, a pierdut controlul volanului si a intrat pe contrasens, infigându-se într-o borna kilometrica. Autoturismul a fost proiectat în decor, iar airbag-urile s-au deschis. Tânarul a scapata nevatamat. A coborât din masina si, dupa ce l-a sunat pe proprietar si l-a anuntat de cele întâmplate, a fugit. Firesc, proprietarul masinii a anuntat imediat politia. La ora 4.35, la postul de politie Tibanesti, Hordila era adus chiar de tatal sau. Testarea facuta în acel moment a indicat o alcoolemie de 0,22‰ în aerul expirat.

Hordila a fost trimis în judecata pentru furt în scop de folosinta si conducere fara permis, procurorii nemairetinând în sarcina sa conducerea sub influenta alcoolului si parasirea locului accidentului. Daca ar fi fost judecat pentru toate infractiunile comise, minimul de pedeapsa s-ar fi ridicat la aproape 3 ani de închisoare. Magistratii Judecatoriei au luat în calcul în favoarea inculpatului vârsta, la data comiterii faptei Hordila având 17 ani si 11 luni. Luna care i-a lipsit pâna la vârsta majoratului a echivalat pentru baiat cu o pedeapsa simbolica. Judecatorii au apreciat ca supravegherea este suficienta pentru a asigura îndreptarea tânarului.

„Este în interesul inculpatului de a fi supravegheat pe o perioada de 5 luni, timp în care sa participe la cursuri de formare profesionala, având în vedere lipsa unei specializari, precum si factorii precipitatori ai comportamentului infractional rezultati din gradul ridicat de influentabilitate la sugestiile anturajului, în corelatie cu dorinta de a fi acceptat si integrat în grupul de egali, precum si consumul de alcool. Instanta nu s-a orientat spre o masura mai severa deoarece a avut în vedere faptul ca acesta provine dintr-o familie închegata, bine organizata si cu o insertie solida în societate (tatal este administrator la o firma de transport), se bucura de sprijinul moral si material din partea familiei, are o atitudine responsabila”, si-au explicat judecatorii decizia. Tânarul va trebui de asemenea sa achite proprietarului masinii suma de 6.000 de lei, ca daune materiale. 

Citește toată știrea

Un tânăr a comis patru infracţiuni într-o noapte, dar a scăpat pentru că mai avea o lună până la majorat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate