Publicitate

Guvernul ungar a anuntat luni ca intentioneaza sa investeasca sase miliarde de euro, în principal finantare din strainatate, pentru a construi un cartier de zgârie nori similar cu Dubaiul în jurul unei gari abandonate din Budapesta, transmite Bloomberg.
Un teren din nord-estul zonei Pesta, aflat în proprietatea companiei nationale de cai ferate din Ungaria, urmeaza sa fie dezvoltat într-un nou cartier utilizând investitii private în valoare de cel putin cinci miliarde de euro, a spus luni ministrul ungar al Constructiilor si Transporturilor, Janos Lazar. Guvernul ungar va cheltui la rândul sau aproximativ un miliard de euro pentru a îmbunatati infrastructura din zona.

Janos Lazar nu a dezvaluit identitatea potentialului investitor strain spunând doar ca este unul din cei mai mari din lume si ca tranzactia va face obiectul unui acord interguvernamental. Potrivit unor informatii din presa ungara investitorul este o companie cu sediul în Emiratele Arabe Unite.

Premierul Viktor Orban a mandatat constructia unui proiect important care sa fie comparabil cu Dubaiul în termeni de grandoare, a spus Lazar. În prezent, construirea de zgârie nori în zona Pesta a capitalei ungare este interzisa, însa Janos Lazar a fost de parere ca noul cartier general al grupului petrolier Mol, o cladire de 143 de metri amplasata în zona Buda, a deschis în mod inevitabil calea pentru construirea mai multor astfel de „orori”.

Planuri similare, care vizau dezvoltarea unor zone din jurul altor gari din Budapesta, au esuat în trecut. Autoritatile municipale din Budapesta au criticat deja planurile Guvernului pentru noul hub, care ar modifica peisajul urban într-o zona istorica a Budapestei.

Janos Lazar a precizat ca detaliile proiectului vor fi puse la punct în prima jumatate a anului urmator. AGERPRES

Citește toată știrea

Ungaria vrea să construiască la Budapesta un cartier de zgârie nori similar cu Dubaiul
Publicitate