Publicitate

Unsprezece alpinisti au fost gasiti morti, luni, în Indonezia, în urma eruptiei vulcanului Marapi, a anuntat un oficial. Cautarile pentru gasirea a 12 persoane disparute au fost oprite temporar din motive de siguranta, relateaza Reuters.
Trei supravietuitori au fost gasiti luni împreuna cu trupurile celor 11 alpinisti, dintre cei 75 de oameni care se aflau în zona în momentul eruptiei, a declarat Jodi Haryawan, purtator de cuvânt al echipei locale de cautare si salvare.

Vulcanul de 2.891 de metri a erupt duminica, aruncând cenusa pâna la 3 km în aer. Autoritatile au ridicat nivelul de alerta la al doilea cel mai ridicat si au interzis locuitorilor sa se apropie la mai putin de 3 km de crater. Imaginile video au aratat un nor urias de cenusa vulcanica raspândit pe cer si masini si drumuri acoperite de cenusa. Luni avea loc o mica eruptie, iar cautarile au fost suspendate, a precizat Jodi. „Este prea periculos daca vom continua cautarile acum”, a adaugat el. Au fost evacuati luni 49 de alpinisti din zona, iar multi dintre ei au fost tratati pentru arsuri, a precizat el.

 

Citește toată știrea

Unsprezece alpinişti, găsiţi morţi în urma erupţiei vulcanului Marapi din Indonezia
Publicitate