Publicitate

Depozitul logistic al Kaufland de la Miroslava (Bratuleni) a intrat pe ultima suta de metri în procesul de autorizare. Proiectul va fi supus dezbaterii publice la finalul lunii iunie si, foarte posibil, în luna iulie va fi emisa autorizatie de construire. „Ziarul de Iasi” a analizat documentatia de mediu depusa de catre beneficiar si va prezinta detalii în premiera despre cel de-al treilea centru logistic al lantului de retail de la nivel national.
Spatiile de depozitare vor avea o suprafata utila de aproape 70.000 mp (7 ha). În depozitul de la Miroslava (Bratuleni, în spate la Metro) vor fi stocate materiale si marfuri care vor aproviziona magazinele Kaufland din zona de nord-est a tarii si nu numai. Odata ce lucrarile vor începe, termenul de executie este de 24 de luni.

Zona de construire a devenit un nou pol de dezvoltare industriala si logistica a Iasului, lucru care a devenit posibil dupa ce Primaria Miroslava a lansat parcul industrial, realizând investitiile necesare pentru modernizarea infrastructurii rutiere si a retelelor de utilitati.

Kaufland detine peste 40 ha, lânga Metro

Centrul Regional Multifunctional Kaufland va fi amenajat lânga Parcul Industrial I Miroslava, în apropiere de Metro. Prin intermediul acestui proiect vor fi construite hale de depozitare, alaturi de spatii administrative, cu un regim de înaltime parter, mezanin si 2 etaje.

Accesul catre centru va fi asigurat de drumurile interioare din parcul industrial, cai rutiere care asigura legatura cu drumul european si soseaua de centura. Amprenta la sol a spatiilor de depozitare va fi de aproape 62.000 mp, în timp ce suprafata utila va ajunge la 67.000 mp.

În documentatia de mediu se arata ca o suprafata de 24 hectare va avea destinatia de spatiu verde, urmând a fi facute si plantari. De asemenea, proiectul prevede amenajarea unei pasarele pietonale (250 mp), în timp ce partea carosabila si aleile pietonale vor avea o suprafata totala de circa 80.000 mp.

„Structura de rezistenta va fi o constructie în cadre, cu stâlpi si grinzi din beton armat prefabricat. Placa suport pardoseala va fi realizata din beton armat. În functie de destinatia spatiilor interioare, peretii de compartimentare vor fi de mai multe tipuri: din beton armat prefabricat sau monolit, gips-carton, zidarie si panele tip sandwich pentru camerele frigorifice”, se arata în raportul de mediu.

În ceea ce priveste parcajele, proiectul prevede amenajarea a 700 de locuri de parcare, în conditiile în care 120 dintre acestea vor fi pentru camioane, iar minimum 20- din locurile destinate vehiculelor mici (580) vor fi prevazute cu statii de încarcare electrice.

În raport se arata ca se va produce o aglomerare a traficului în zona, având în vedere si dezvoltarile industriale din vecinatati, dar beneficiarul sustine ca circulatia poate fi fluidizata corespunzator „printr-o sistematizare eficienta a accesurilor si iesirilor din parcari”.

„Proiectul implica suplimentarea zonei cu masini si persoane. Odata cu realizarea proiectului, se asteapta ca traficul în zona sa se aglomereze, însa datorita proiectarii eficiente, traficul nu va fi semnificativ îngreunat, chiar daca se suplimenteaza numarul de masini.

În ansamblu, proiectul va contribui la aglomerarea zonei, însa în limite acceptabile, având în vedere proiectele învecinate si capacitatea de preluare a traficului existent”, se arata în documentatie. Toata suprafata de peste 40 hectare va fi împrejmuita cu un gard înalt de 2 metri.

Ofensiva de investitii Kaufland la Iasi

În ultimii ani, lantul de retail a pornit o ofensiva la Iasi, Kaufland având cele mai mari investitii din capitala Moldovei pe piata de profil. Anul trecut, compania a deschis magazinul din Tatarasi si are în proces de autorizare alte doua hipermarketuri: unul în CUG si celalalt în Galata.

Acestor doua proiecte li se adauga o investitie de o amploare ceva mai mare: un parc de retail în Bularga, care va fi amenajat pe un teren de 6,4 hectare, suprafata care a facut parte din Moldomobila. Despre acest proiect înca nu sunt cunoscute foarte multe informatii, având în vedere ca demersurile pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) au început în a doua jumatate a anului trecut.

„Amenajare parc retail, galerii comerciale, amenajare acces auto si pietonal, parcare, amplasare mijloace publicitare si gospodarire de apa”, este obiectul PUZ-ului. Cert este ca Kaufland a investit deja 10 milioane euro în proiectul de la fosta Moldomobila, acesta fiind pretul de achizitie al terenului.

De asemenea, din obiectul PUZ-ului, rezulta ca Kaufland nu se va limita doar la construirea unui magazin „traditional”, ci parcul de retail va cuprinde si alte spatii comerciale pentru partenerii lantului de hipermarketuri. 

Citește toată știrea

Uriaşul depozit logistic Kaufland, de 7 ha spaţii pentru marfă, de la Brătuleni: detalii exclusive. Plus un nou magazin, în Bularga
Publicitate