Publicitate

USR acuza ca PSD continua, cu sustinerea PNL si aprobarea tacita a presedintelui Klaus Iohannis, acapararea tuturor institutiilor cheie ale statului, numind miercuri doi politruci în conducerea Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), respectiv a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).
„PSD a mai bagat azi o fisa si l-a numit pe Iulian Iancu în conducerea ANRE. Stau si ma întreb ce cheita l-a întors pe domnul Marcel Ciolacu pentru a se razgândi complet, în doar cinci luni, în privinta lui Iulian Iancu. Atunci, nu-l sustinea pentru aceasta functie, avea dubii ca este omul potrivit. Si presedintele Iohannis, care este acum partenerul PSD, spunea ca Iulian Iancu pericliteaza relatiile cu statele occidentale, motiv pentru care nu l-a numit în functia de vicepremier în Guvernul Dancila. Sa nu uitam ca Iulian Iancu este cel care a promovat mai multe legi care ne-au facut mai dependenti de gazele rusesti, inclusiv legea offshore modificata recent. Ce va face Iulian Iancu la ANRE? Va câstiga un salariu de 9.000 de euro pe luna. Adica, pe restul de mandat pe care îl are va câstiga 324.000, fara sa ia decizii în interesul consumatorilor care platesc facturi enorme la energie, fara sa sustina masuri pentru încurajarea investitiilor, fara sa urmareasca asigurarea securitatii energetice. PSD continua sa creeze milionari în euro la stat, populând toate institutiile cheie în stat cu politruci, cu oameni a caror singura calitate este promptitudinea în a raspunde ordinelor primite. Pentru numirile facute astazi vor trebui sa raspunda în fata cetatenilor PSD, PNL, UDMR si AUR”, a afirmat Cristina Pruna, deputat USR si vicepresedinte al Comisiei de industrii din Camera Deputatilor, potrivit unui comunicat de presa al USR.

Iulian Iancu – validat dupa un simulacru de dezbatere în Comisiile reunite pentru industrii prin voturile parlamentarilor Coalitiei PSD-PNL-UDMR, dar si ai AUR – ajunge în conducerea ANRE în locul lui Alexandru Stanescu, fratele baronului PSD de Olt Paul Stanescu, nevoit sa paraseasca functia dupa ce USR a atacat la Curtea Constitutionala numirea sa de catre Parlament, adauga sursa citata.

Cu alte cuvinte, în ultimele sase luni, PSD a numit doi politruci în conducerea institutiei care gestioneaza o piata de miliarde de euro si care ar trebui sa vegheze la servicii de calitate pentru consumatorii români.

La polul opus, pentru functia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE USR l-a propus, în urma unui amplu proces de selectie deschis tuturor profesionistilor din domeniu, pe Florian Munteanu, un profesionist cu peste 20 de ani în domeniile energiei si finantelor în organizatii de top si în mediul antreprenorial.

Nominalizarea USR nici macar nu a fost luata în considerare, pentru ca nici pe liderii Coalitiei securisto-socialista, nici pe presedintele Iohannis nu-i intereseaza securitatea energetica a României si bunastarea românilor, mai acuza partidul.

„Îi intereseaza, în primul rând, satisfacerea camarilei, lucru dovedit si de cealalta numire facuta astazi prin voturile PSD-PNL-UDMR: în Colegiul CNCD a ajuns fostul deputat PSD Radu Babus. Ce îl recomanda pe acesta pentru o functie la vârful institutiei care ar trebui sa fie garantul respectarii si aplicarii principiului nediscriminarii? Mai putin pregatirea profesionala si activitatea de pâna acum si mai mult faptul ca este prieten al primarului condamnat Radu Mazare si fin al lui Nicusor Constantinescu, seful PSD de CJ de cinci ori condamnat pentru coruptie”, conchide sursa mentionata.

Iulian Iancu a fost votat, miercuri, de plenul comun al Parlamentului ca membru în Comitetul de Reglementare al ANRE, cu 224 de voturi „pentru” si 86 de voturi „împotriva”. Iulian Iancu a fost propunerea PSD pentru aceasta pozitie, dupa demisia fratelui lui Paul Stanescu, Alexandru Stanescu, din functie.

De asemenea, plenul reunit a votat, miercuri, numirea candidatilor Radu Babus si Claudia Cerasela Banica în CNCD.

Citește toată știrea

USR: Coaliţia PSD-PNL numeşte încă doi politruci în instituţii cheie ale statului, ANRE şi CNCD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate