Publicitate

USR a acuzat coalitia PSD -PNL-UDMR ca a relaxat conditiile de angajare la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), institutie care verifica între altele corectitudinea procesului electoral, astfel încât acum poate fi mai usor politizata. 
Astfel, Regulamentul de organizare si functionare a AEP a fost modificat, vineri, în comisia juridica a Camerei Deputatilor, potrivit unui comunicat de presa al partidului. USR precizeaza nu mai este nevoie de experienta de 15 ani într-o functie publica în AEP sau alta autoritate pentru a fi secretar general sau secretar general adjunct al AEP si va fi suficienta o experienta de 5 ani în specialitatea studiilor.

Câteva dintre modificarile aduse, conform sursei citate:

– Nu mai este nevoie de experienta de 15 ani într-o functie publica în AEP sau alta autoritate pentru a fi secretar general sau secretar general adjunct al AEP. Va fi suficienta o experienta de 5 ani în specialitatea studiilor.

Cu alte cuvinte, un tânar de 28 de ani, absolvent de studii juridice, care a lucrat 5 ani ca jurist la firma parintilor poate deveni secretar general al AEP. 0 experienta într-o functie publica, 0 experienta electorala.

– Nu mai e nevoie de experienta de 5 ani într-o functie din AEP sau alta autoritate pentru a ocupa o functie de conducere în cadrul AEP. Va fi suficienta o experienta de 3 ani în specialitatea studiilor.

Deci, un tânar de 26 de ani absolvent de studii juridice poate ocupa o functie de conducere în cadrul AEP. Câta coerenta!

– Nu mai e nevoie de o experienta de 5 ani în specialitatea necesara ocuparii functiei pentru a fi expert parlamentar – functie publica de executie din cadrul AEP. Va fi suficienta o vechime de 2 ani.

„«Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile»… O vorba care se transpune în realitate si astazi. Cum pregateste Coalitia PSD-PNL-UDMR alegerile din 2024? Punând tot activul de partid pe functii în cadrul Autoritatii Eelectorale Permanente, fara a se mai organiza concurs sau examen, fara a mai fi necesara experienta în cadrul autoritatii, fara a mai fi necesara experienta deloc. USR sustine depolitizarea si ocuparea functiilor publice de catre profesionisti, persoane competente. Doar astfel avem vreo sansa sa evoluam ca tara. Din pacate, suntem singurii care ne dorim asta”, a declarat Oana Murariu, deputat USR si membru în Comisia juridica a Camerei Deputatilor, potrivit sursei mentionate.

În plus, desi reducerea cheltuielilor statului ar trebui sa fie o prioritate în aceasta perioada de criza, Coalitia saraciei expandeaza AEP de la opt directii regionale la directii judetene si creste numarul de posturi de la 522 la 652.

„Vor avea unde sa-si parcheze tot aparatul de partid. Asta în timp ce pregatesc alunecarea României, usor, usor, spre iliberalism. Au transformat CCR într-un instrument politic. Au redus la tacere mass-media si au transformat-o în instrument de propaganda. DNA functioneaza la parametrii de avarie. Serviciile de informatii se întaresc militareste. Ce le-a mai ramas? Sa controleze votul. Si, uite asa, extind AEP si desemneaza politruci în noile directii judetene, gata sa raspunda la comanda politica. De ce sa mai verifice cineva semnaturile copiate în birourile PSD si PNL? Sau pe cele aruncate la gunoi, semnaturi valide ale cetatenilor date celorlalte partide? De ce sa nu se închida ochii la încalcarile regulilor alegerilor? Sufocarea votului liber, prioritate a PSD-PNL”, a precizat si deputatul USR Alin Apostol, membru în Comisia pentru administratie publica si amenajarea teritoriului, conform comunicatului de presa al formatiunii.

Citește toată știrea

USR: Coaliţia securisto-socialistă PSD-PNL-UDMR face totul pentru a controla votul românilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate