Publicitate

​​Meteorologii au emis sâmbata o avertizare cod galben pentru intervalul 6 – 9 august, pentru cea mai mare parte a tarii, temperaturile urmând sa ajunga la 37 de grade. Potrivit accuweather, la Iasi se vor înregistra maxim 30 de grade Celsius.
”Sâmbata si duminica (6 si 7 august), valul de caldura va persista în cea mai mare parte a tarii, disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Luni si marti (8 si 9 august), valul de caldura se va restrânge spre regiunile sudice si sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 si 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade”, conform ANM.

Sâmbata si duminica vor fi perioade scurte si pe arii restrânse cu manifestari de instabilitate atmosferica. La începutul saptamânii viitoare, instabilitatea atmosferica se va accentua si se va manifesta pe arii mai extinse în jumatatea de nord-vest a teritoriului.

În Bucuresti, valul de caldura va persista, iar luni si marti (8 si 9 august) se va intensifica usor. Disconfortul termic se va mentine ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. În general temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade, prognoza fiind valabila pentru intervalul 6 august, ora 10 – 9 august, ora 21:00. 

Citește toată știrea

Val de căldură şi disconfort termic ridicat până marţi, în cea mai mare parte a ţării. 30 de grade Celsius la Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate