Publicitate

Una dintre prevederile din proiectul de lege privind noile masuri fiscal-bugetare, pentru care Guvernul vrea sa-si asume raspunderea în Parlament se refera la impozitarea cu 70- a veniturilor nedeclarate.
Ministerul Finantelor propune ca, începând cu data de 01 iulie 2024, sa se modifice cota de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice care nu pot dovedi de unde provin.Se introduce o cota de 70-, pentru cresterea conformarii voluntare a contribuabililor, cu implicatii favorabile asupra cresterii încasarilor bugetare, dupa cum se precizeaza în documentul publicat marti, 19 septembrie, scrie Digi24.

Pâna când intra în vigoare noile prevederi, se ofera o fereastra de oportunitate contribuabililor în vederea conformarii, respectiv sa-si declare veniturile si sa-si plateasca obligatiile fiscale aferente acestora, evitând riscul încadrarii acestora în categoria de risc fiscal si a declansarii unor verificari a situatiei fiscale personale, cu consecinta impunerii cu noua cota de impozitare si a obligatiilor fiscale accesorii aferente, mai arata documentul.Impozitul aplicat acum pentru veniturile nedeclarate e de 16-, iar de urmarirea celor care nu-si declara averile se ocupa inspectorii ANAF, fiind vizati cei care se afiseaza cu bunuri de valoare, case sau masini scumpe, dar în actele oficiale nu figureaza cu venituri care sa poata justifica achizitia unor astfel de bunuri. 

Citește toată știrea

Veniturile nedeclarate vor fi impozitate cu 70%. Șansă primită de românii în culpă, până la intrarea în vigoare a măsurii
Publicitate