Publicitate

Veniturile Rusiei din vânzarea de petrol au crescut cu 50- în acest an, în pofida boicotului din unele state, arata datele prezentate azi de catre Agentia Internationala pentru Energie (AIE). 
Moscova a facut circa 20 de miliarde de dolari pe luna din vânzarea petrolului brut si a produselor sale secundare, a aratat un raport al agentiei. Unele companii, precum Shell si TotalEnergies au renuntat sa mai cumpere petrol rusesc, dar productia respinsa de tarile europene a fost preluata de China si India.

Uniunea Europeana a cumparat 43- din petrolul exportat de Rusia. Totusi, exista semne ca rezilienta economiei ruse începe sa se destrame, apreciaza Bloomberg.

Aprovizionarea a scazut cu un milion de barili pe zi luna trecuta, iar aceste pierderi s-ar putea tripla în a doua jumatate a anului, estimeaza agentia. Sanctiunile UE împotriva întreprinderilor rusesti de stat, cum ar fi gigantul Rosneft, vor intra în vigoare pe 15 mai, iar Uniunea se îndreapta catre interzicerea completa a livrarilor din Rusia.

„Daca vor fi convenite, noile interdictii ar accelera reorientarea fluxurilor comerciale (…) si vor forta companiile petroliere ruse sa închida mai multe puturi”, a aratat AIE, citata de Bloomberg.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

 

Citește toată știrea

Veniturile Rusiei din comercializarea petrolului au urcat cu 50%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate