Publicitate

Echipa nationala a României a învins sîmbata seara, în deplasare, scor 2-1, echipa nationala a Israelului si s-a calificat la turneul final al Euro 2024.
La Felcsut, pe Pancho Arena, în fata a 600 de suporteri tricolori, Israel a deschis scorul înca din minutul 2, când a marcat Eran Zahavi, lasat liber în careu la un corner. Românii au egalat în minutul 10, prin George Puscas, care a urmarit si a trimis în plasa mingea revenita din bara transversala la sutul lui Dragus.

Acelasi Dragus a trimis în bara în minutul 24, iar gazdele au replicat dupa opt minute: Zahavi l-a lansat perfect pe Glokh, care a intrat în careu si a sutat, dar Moldovan a fost la post. În minutul 38 Puscas a trimis spre poarta si a cazut în careu, însa portarul israelian a prins. Repriza secunda a început cu tricolorii în atac si Puscas a sutat în minutul 47, când Glazer a respins în corner. Dupa un minut, Ratiu a facut o cursa pe partea dreapta, a trimis bine în careu si Razvan Marin a sutat peste poarta.

Al doilea gol al României a venit în minutul 63. Puscas a pasat catre Razvan Marin, acesta a trimis la Ianis Hagi care a încercat sa paseze în fata portii. Balonul i-a revenit lui Ianis care a sutat cu stângul, la coltul scurt, si a înscris. În minutul 74 Mihaila a ratat incredibil din fata portii, iar atacantul Parmei a primit rosu direct în minutul 85, pentru un fault la Turgeman. S-a încheiat 1-1 si România va merge la Euro 2024.

Într-un alt meci din grupa I, Elvetia a încheiat la egalitate cu nationala din Kosovo, 1-1. Ruben Vargas a deschis scorul pentru gazde, iar Kosovo a egalat pe final, prin Hyseni. În clasament, România este pe primul loc al grupei, cu 19 puncte, urmata de Elvetia, cu 17 puncte. Ambele echipe s-au calificat pentru turneul final. Pentru tricolori este a sasea oara când merg la turneul final al campionatului european, dupa editiile din 1984, 1996, 2000, 2008 si 2016.

ISRAEL: Glazer – Dasa (Kanichowsky 62), Miguel Vitor, S. Goldberg, Revivo (Baribo 77) – Peretz, Lavi (Abo Fany 62), Gloukh – Turgeman, Zahavi, Khalaili (Gorno 77). SELECTIONER: Alon Hazan
ROMÂNIA: H. Moldovan – Ratiu, A. Burca, Dragusin, Bancu – R. Marin (Cicâldau 87), Screciu (M. Marin 77) – I. Hagi (Fl. Coman 65), Stanciu (Ad. Rus 87), Dragus (Mihaila 65) – G. Puscas. SELECTIONER: Edward Iordanescu
Cartonase galbene: Miguel Vitor 37, Baribo 83, Zahavi 90+1 / Fl. Coman 71, Ratiu 78
Cartonas rosu: Valentin Mihaila (România) min. 85
Arbitri: Francois Letexier – Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni – Jeremy Stinat
Arbitri VAR: Jerome Brisard – Eric Wattellier (toti din Franta)

 

 

 

Citește toată știrea

VICTORIE: Naţionala României se califică la turneul final EURO 2024 după opt ani
Publicitate