Publicitate

Actorul Alexandru Arsinel, care a murit la vârsta de 83 de ani, joi, la Spitalul Universitar din Capitala, a fost înmormântat, duminica, la Cimitirul Bellu.

Sotia actorului, Marilena, a venit în scaunul cu rotile, alaturi de cei doi fii. Printre cei prezenti la slujba de înmormântare au fost colegii actorului Adrian Enache, Aurelian Temisan, Vasile Muraru, Gheorghe Turda. 

Actorul de teatru si film s-a nascut la Dolhasca, judetul Suceava, localitatea devenind deja celebra dupa ce a fost evocata de artist în multe dintre momentele sale comice, interviuri sau declaratii. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica în 1962, la clasa profesorilor Irina Rachiteanu Sirianu si Ion Olteanu.

S-a remarcat în emisiunile de divertisment (radio si TV), dar mai ales pe scena, ramânând mereu aproape de inimile românilor din tara si din Diaspora.

Dupa absolvire, pleaca la Târgu Mures unde se deschide sectia româna la Teatrul Maghiar. În 1964, da concurs la Teatrul de Revista „Constantin Tanase” – al carui director va fi mai târziu – si joaca în spectacole de teatru de revista alaturi de Mircea Crisan, Puiu Calinescu, Horia Caciulescu, Ion Antonescu – Carabus, Zizi Serban, Mihai Ciuca, Elena Burnaz, cuplurile Horia Serbanescu – Radu Zaharescu sau Nicu Constantin – Alexandru Lulescu. În anul 1978, începe sa joace împreuna cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului „Tanase” de la Gradina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian. Este anul în care ia nastere unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice care au existat pe scena româneasca. De altfel, în anul 2010, spectacolul „Aplauze, aplauze” a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arsinel.

A primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus în slujba artei scenice si a spectacolului” si este cetatean de onoare al Capitalei si al orasului Dolhasca.

Citește toată știrea

VIDEO – Alexandru Arşinel a fost înmormântat în Cimitirul Bellu. Soţia actorului, Marilena, a venit în scaunul cu rotile
Publicitate