Publicitate

Autostrada „Moldovei” A7 – coloana vertebrala rutiera care ar urma sa strabata regiunea de la Nord la Sud si sa lege Moldova de Muntenia – se afla în lucru din apropiere de Ploiesti, de la intersectia cu A3, pâna la Pascani, aproape 320 de kilometri. În 2024, însa, unele tronsoane au deja termen de finalizare – vorbim practic de 65 de kilometri de autostrada care ar trebui deschisi traficului. Cu toate acestea, stadiul din teren la momentul actual nu arata prea promitator pentru finalizarea tuturor la termen în acest an.

Doua tronsoane de pe A7 Ploiesti – Buzau si doua tronsoane de pe A7 Buzau – Focsani au termen de finalizare în 2024. În total sunt peste 65 de kilometri de autostrada. La avansul înregistrat acum pe cele patru tronsoane, dar si la cum arata mobilizarea constructorilor pe santiere în prezent, precum si în ultimele saptamâni, sansele ca toate patru tronsoanele sa fie gata de deschidere în 2024 nu sunt cele mai bune. Începând de la intersectia A7 cu A3, primul tronson de circa 21 de kilometri (Dumbrava – Mizil), asocierea Pizzarotti-Retter a ajuns la un stadiu fizic de peste 43-, iar mobilizarea pe santier lasa sperante ca acest tronson ar putea fi gata în acest an.

Termenul oficial este octombrie 2024 (prelungit fata de cel initial), dar lucrarile ramase de executat – inclusiv cele la nodul rutier dintre cele doua autostrazi – ar putea însemna o deschidere de trafic abia la final de an.

A7 Ploiesti – Buzau – Lotul 1: Dumbrava (A3) – Mizil

Constructorul: ASOCIEREA IMPRESA PIZZAROTTI & C. S.P.A. – PIZZAROTTI S.A. – RETTER PROJECTMANAGEMENT S.R.L.

Lungime: 21 km

Valoare: 1.468.550.055,22 Lei fara TVA.

Contract semnat: 16 iunie 2022

Lucrari începute: 22 august 2022

Termen oficial de executie (proiectul tehnic este deja realizat): 20 de luni.

Termen de finalizare: Octombrie 2024 (termen prelungit) / T4 2024 (realist)

Stadiu (februarie 2024): cca 43-

Autostrada „Moldovei” A7 are aproape 440 km de la Ploiesti (Dumbrava/A3) si pâna la Siret, la granita cu Ucraina.

De la Ploiesti pâna la Pascani (circa 320 de km) a fost prinsa pe finantare PNRR, planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Conditia esentiala: proiectele sa fie finalizate pâna în 2026. 

Pâna în acest moment au fost contractate aproape toate tronsoanele, ultimul tronson contractat fiind Petroasele – Buzau (cca 13,9km), cel mai ramas în urma dintre loturi. De la Buzau pâna la Pascani Autostrada A7 are acelasi constructor – românii de la UMB.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

Citește toată știrea

VIDEO – Autostrada „Moldovei” A7: Cum arată acum tronsoanele care ar trebui să fie gata în acest an
Publicitate