Publicitate

Boris Johnson a comis o gafa monumentala în Camera Comunelor, unde i-a adus un omagiu lui Vladimir Putin, în locul lui Volodimir Zelenski, în prima sa interventie în Camera inferioara a Parlamentului britanic, relateaza Express. ”Multumesc, de asemenea, pentru leadershipul care inspira al lui Vladimir Putin”, a declarat el.

Realizându-si gafa, a reluat si a spus ”leadershipul care inspira al lui Volodimir Zelenski”. Deputatii au râs de aceasta gafa a fostului premier britanic, care a încercat sa ramâna calm. În aceasta prima interventie în calitate de deputat, Boris Johnson a laudat Fortele armate ucraine si ajutorul oferit de regatul Unit Ucrainei în Razboiul rus din Ucraina.

”Eroismul Fortelor armate ucrainene, multumita, în parte, armamentului pe care suntem mândri sa le oferim…”, a declarat el. Johnson, vizibil distras, s-a împotmolit în discursul sau si a spus ca ”sunt mândru ca ofer… felicit, pentru a-l felicita pe onorabilul meu prieten pentru felul în care descrie activitatea Fortelor armate britanice, armamentul pe care-l trimitem”.

În pofida gafei pe care a facut-o, Boris Johnson si-a continuat discursul. ”Iertati-ma”, a spus el, ”Fortele ruse au fost respinse în ultimele zile din zone mari din nord-estul tarii, în jurul Harkovului”. El a subliniat, apoi, ca orice acord cu Vladimir Putin ”ar transmite un semnal în lume ca violenta da roade”.

”Nu exista absolut niciun semn ca Putin vrea un astfel de compromis sau ca se poate avea în credere în el ca-l va realiza”, a adaugat el. ”De aceea nu avem absolut nicio alta optiune în afara de a mentine cursul, de a ramâne hotarâti. Daca Putin îsi intensifica agresiunea, noi trebuie sa ne intensificam apararea ucrainenilor”, a subliniat el.

În perioada în care a fost premier, Boris Johnson a efectuat multiple vizite la Kiev, unde s-a întâlnit cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a-si exprima sustinerea de neclintit fata de Ucraina. În mandatul sau, Regatul Unit a oferit Ucrainei ajutoare în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline, pentru a se apara de invazia lui Putin.

 

Citește toată știrea

VIDEO – Boris Johnson face o gafă, în Parlament, şi-i mulţumeşte lui Putin în locul lui Zelenski
Publicitate