Publicitate

Incendiul care a izbucnit la studiourile de film Cinecittà de la Roma a fost stins, dupa ce o parte din scenografia „Firenze rinascimentale” a fost distrusa, anunta agentia Ansa.

„Incendiul a fost stins. Nu exista nici raniti, nici intoxicati, nici pagube materiale grave”, a anuntat un purtator de cuvânt al studiourilor, Marlon Pellegrini, într-un comunicat. 

Focul, care a degajat fum negru dens pe mai multi kilometri, a început dupa-amiaza la un platou care reconstituia Florenta în perioada Renasterii. În întregime distrus, platoul de filmare era în curs de demontare, au explicat pompierii pe Twitter. 

Cauza incendiului este înca necunoscuta.  Acesta nu este primul incendiu la celebrele studiouri. În 2007, un incendiu spectaculos a devastat un depozit care adapostea platourile pentru superproductia de televiziune anglo-americana „Roma”, care relateaza nasterea Imperiului Roman. Multe capodopere clasice au fost filmate la Cinecittà, precum „Ben Hur” (1959) de William Wyler si „La Dolce Vita” (1960) de Federico Fellini.

În anii 1970, boom-ul productiilor de televiziune si criza productiilor cinematografice pusesera capat epocii de aur a Cinecittà, care avea sa cunoasca apoi o lunga perioada de decadere. Privatizate, apoi revenite sub controlul public în 2017, studiourile au gazduit din nou productii straine de la începutul anilor 2000, fara însa sa-si recapete stralucirea initiala.

Conducerea Cinecittà, a anuntat anul trecut un plan de dezvoltare de 260 de milioane de euro cu ambitia de a deveni pâna în 2026 „un important pol cinematografic european”, prin pariuri pe seriale si programe TV. Acest plan prevede în special dublarea suprafetei studiourilor, crearea si renovarea decorurilor, construirea unei piscine interioare si a unui teatru cu ecran verde de 360°.

 

Citește toată știrea

VIDEO – Celebrele studiouri de film Cinecittà de la Roma, cuprinse de flăcări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate