Publicitate

David Popovici a fost denumit ,,fenomenul” natatiei înca de anul trecut când a doborât mai multe recorduri si a câstigat medalia de aur la Campionatele Europene din 2021. Anul acesta David a devenit dublu-campion mondial, o performanta istorica, totusi cine sunt parintii adolescentului de 17 ani, care l-au sustinut neconditionat pe fiul lor?
David Popovici a relatat ca a avut mereu parte de sustinerea morala a parintilor sai, Mihai si Georgeta Popovici, care au crezut în visul fiului lor de a face sport de performanta, chiar daca o astfel de pasiune pare a fi condamnata la esec, într-o tara ce ofera conditii extrem de precare în acest domeniu. 

David a facut primele cursuri de înot la recomandarea medicului ortoped, deoarece suferea de afectiuni ale spatelui. La vârsta de 10 ani a facut trecerea la sportul de performanta, iar atunci parintii i-au sustinut decizia. 

Mihai si Georgeta Popovici sunt foarte implicati în dezvoltarea fiului lor, David. Tatal lui David este reprezentant independent pentru produse farma si se ocupa de promovarea si distributia de suplimente alimentare.

Campionul a ajuns pentru prima data în atentia publicului în urma cu doi ani, pe când avea 15 ani si aparut într-o reclama pentru brandul de produse de care se ocupa tatal sau.

Mama lui David, Georgeta Popovici, joaca de asemenea un rol extrem de important în ceea ce priveste pregatirea tânarului campion. Ea a lucrat în asistenta sociala, dar a facut si cursuri de ofiter anntidoping pentru a întelege mai bine reglementarile din domeniul sportului de performanta vis-a-vis de aceste substante, relateaza sursa citata. 

Mai mult, pe click.ro

Citește toată știrea

(VIDEO) Cine sunt părinții lui David Popovici, cei care i-au susținut visul de a deveni campion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate