Publicitate

Un rechin a fost filmat în Portul Constanta, iar biologul Adrian Bîlba a explicat ca acesta este inofensiv si nepericulos. Bîlba a explicat ca rechinul are 90 de centimetri, se hraneste cu pestisori, traieste pe fundul apei în zonele mai adânci si ”nu ne deranjeaza cu nimic„, transmite News.ro.

FOTO: Facebook/ Adrian Bîlba
Adrian Bîlba a explicat ca acest rechin nu vine vara la mal pentru ca nu îi place apa calda, iar iarna face acest lucru din motive reproductive.

“Înca de pe vremea când era mai rece, Marea Neagra avea rechini, fireste, are si acum acest rechin, acest câine de mare, Squalus acanthias, ce traieste la ape adânci, mai reci, nu prea vine la mal din cauza ca nu-i place apa calda. Iarna însa vine mai ales din motive reproductive, se formeaza perechile si sunt importanti acum sa se aleaga, sa se înteleaga si sa se reproduca. Vin si pe la mal câteodata si sunt si pescuiti în aceasta perioada. Femelele, conform legii, este obligatoriu sa le dai înapoi drumul la apa, doar masculii se pot retine”, a afirmat biologul.

El a precizat ca acest rechin este unul inofensiv si nepericulos.

“Dimensiunea pâna mai ieri era minima de 120 centimetri, acum e de 90 de centimetri. E un rechin inofensiv, nepericulos, un rechin care se hraneste cu pestisori, care traieste pe fundul apei în special în zonele mai adânci si nu ne deranjeaza cu nimic, ci îmbogateste Marea Neagra si cumva face parte din acel esalon tertiar sau vârful lantului trofic. Deci nu trebuie sa ne îngrijoram, sunt buni, sunt sanatosi pentru Marea Neagra, din pacate pescuiti si consumati de oameni, din pacate în aceasta perioada când vin sa reproduca sunt si capturati de pescari, dar din fericire exista legislatie care protejeaza femelele ce nasc puii vii si în felul acesta le protejeaza si asigura o sustenabilitate a populatiei de rechini”, a mai afirmat biologul Adrian Bîlba.

Citește toată știrea

VIDEO/FOTO Rechin filmat în zona Portului Constanța. Biolog: Are 90 de centimetri, este inofensiv
Publicitate