Publicitate

Fortele armate israeliene au început operatiunea „Breaking Dawn” împotriva Jihadului Islamic palestinian în Fâsia Gaza, lovind mai multe tinte apartinând gruparii si ucigând aproape o duzina de agenti, inclusiv pe seful gruparii din partea de nord a enclavei.

Ministrul Apararii Benny Gantz a aprobat un ordin de recrutare a pâna la 25.000 de soldati în rezerva în scopuri operationale, iar IDF (Armata israeliana) a început sa cheme rezervisti în Comandamentul de Sud, Armata de Aparare Aeriana, Comandamentul de pe frontul de casa si trupe de lupta si ofiteri.

„Scopul acestei operatiuni este eliminarea unei amenintari concrete la adresa cetatenilor Israelului si a civililor care locuiesc în zonele adiacente Fâsiei Gaza”, a declarat premierul Yair Lapid, potrivit Jerusalem Post.

Zeci de tinte din Fâsia Gaza au fost lovite, printre victime numarându-se seful comandamentului de nord al gruparii, Tayseer al-Jabari.

Jabari l-a înlocuit pe Baha abu al-Ata, care a fost ucis într-un atac al IAF în 2019. Jabari, care era, de asemenea, responsabil pentru coordonarea dintre grup si Hamas, a fost ucis la ora 16.16 în apartamentul sau din Shuja’iyya. Potrivit IDF, el a comandat lansarea a sute de rachete în timpul Operatiunii „Guardian of the Walls” de anul trecut, inclusiv atacuri cu rachete antitanc ghidate.

IDF a declarat ca a primit un avertisment specific ca acesta planuia un atac împotriva unor obiective israeliene înainte de arestarea lui Bassem Saadi la începutul saptamânii, în cadrul unui raid în Cisiordania.

Mai mult, pe newsweek

Citește toată știrea

VIDEO Israelul se pregătește de război: 25.000 de soldați și rachete Iron Dome gata de atac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate