Publicitate

Gestul amenintator apare într-o scurta filmare postata pe Twitter. Un asociat al lui Prigozhin intra într-o încapere cu o cutie de vioara într-o mâna, o deschide, iar înauntru este un baros urias pe care sunt pete rosii, sugerând ca ar fi sânge. 
Евгений Пригожин передал в Европарламент «окровавленную» кувалду с гравировкой логотипа ЧВК «Вагнер»«Подарок» в скрипичном футляре привез юрист Пригожина Игорь Елисеев из Петербурга и передал ее блогерам, которые якобы должны отправить инструмент в Европу. pic.twitter.com/AeHGOHqSYz— SOTA (@Sota_Vision) November 24, 2022
Unealta are inscriptia „PMC Wagner” si face trimitere la un alt videoclip aparut luna aceasta, în care un presupus dezertor Wagner a fost ucis cu un baros dupa ce a fost recapturat, noteaza The Moscow Times. Gestul amenintator al lui Evgheni Prigojin a venit în timp ce Parlamentul UE se pregatea sa-l condamne pe Wagner într-o rezolutie fara caracter obligatoriu, dupa ce a calificat Rusia drept „sponsor de stat al terorismului”. Liderul renumitului grup de mercenari Wagner, care are strînse legaturi cu Kremlinul, a declarat miercuri ca a trimis un baros destinat Parlamentului European ca o amintire întunecata a uciderii groaznice a unui luptator.

Prigozhin a laudat initial uciderea aparenta a luptatorului, dar ulterior a negat implicarea lui Wagner, dând vina pe serviciile secrete ale SUA fara a furniza dovezi. Firma Concord a lui Prigozhin a declarat ca a discutat despre votul anticipat al Parlamentului UE cu comandantii Wagner si a decis sa raspunda cu ceea ce el a descris drept un „caz de informatii”.

Mai mult, pe digi24

Citește toată știrea

VIDEO Liderul mercenarilor Wagner amenință Parlamentul European cu un baros însângerat
Publicitate