Publicitate

Reprezentantii Sindicantului de Politie Sidepol au publicat joi, 22 septembrie, un clip pe Facebook, cu masina de politie implicata într-un accident în judetul Iasi.
Doi politisti au fost raniti, miercuri, 21 septembrie, fiind transportati la spital, dupa ce autospeciala cu care mergeau în misiune s-a ciocnit cu un autoturism, în zona localitatii iesene Târgu Frumos.

În imagini se vede ca masina a fost grav avariata. Politistii atrag atentia ca autospeciala Logan nu ofera prea mare siguranta oamenilor legii.

„Desi am tras nenumarate semnale de alarma cu privire la faptul ca autovehiculele achizitionate de M.A.I. si armele subordonate nu pot fi denumite autospeciale doar pentru ca au girofar si inscriptie, nimeni nu ne-a auzit. Astazi, colegii nostri culeg roadele nepasarii, lipsei de viziune si profesionalism.

Cu doar 2/5 stele obtinute de Logan la testul Euroncap, politistii nu pot fi în siguranta atunci când executa misiunile cu astfel de mijloace de mobilitate.

Am solicitat autospeciale în adevaratul sens al cuvântului, cu caroserie ranforsata, cu bullbar si alte conditii minime care sa ofere protectie soferului si pasagerului. Am solicitat ca aceste autospeciale sa vina gata echipate cu tot necesarul pentru misiuni de la echipamente de radiocomunicatii, la tehnica speciala în functie de structura beneficiara.

Ieri, la Iasi, un autovehicul de politie cu doi politisti ce se deplasau la o interventie, au fost acrosati de un alt autoturism. În urma impactului, masina de politie s-a rasturnat.

Cei doi politisti sunt în spital, sub observatia medicilor, dupa ce au suferit multiple traumatisme în urma coliziunii. Soferul masinii de politie se afla la Terapie Intensiva, suferind o fractura de bazin cu hematoame cu sângerare activa. Pasagerul din dreapta are mai multe contuzii si va suferi investigatii la nivelul craniului”, au transmis reprezentantii Sidepol.

Potrivit conducerii Politiei judetului Iasi, un echipaj de politie din Târgu Frumos se deplasa la un eveniment sesizat prin apel 112, având semnalele luminoase în functiune. La iesirea din orasul Târgu Frumos, masina Politiei a lovit un alt autoturism care se deplasa în aceeasi directie si care a virat brusc spre stânga.

„În urma accidentului rutier a rezultat ranirea celor doi colegi aflati în autospeciala, acestia fiind transportati la spital. Cercetarile continua în vederea stabilirii întregii situatii de fapt”, au declarat reprezentantii Politiei judetului Iasi.

Medicul coordonator UPU-SMURD Iasi, Diana Cimpoiesu, sustine ca ambele persoane din masina Politiei au suferit traumatisme cranio-cerebrale, politistul care se afla la volan pierzându-si cunostinta. Cei doi politisti raniti au 27 de ani, respectiv 29 de ani.

Celalalt autoturism implicat în accident era condus de o femeie de 46 de ani. Ea a suferit un atac de panica si a refuzat sa fie transportata la spital.

Citește toată știrea

VIDEO Mașina de poliție distrusă la Iași, folosită ca etalon național pentru a demonstra cât de jalnică și lipsită de siguranță e dotarea oamenilor legii
Publicitate