Publicitate

Ucrainenii au reusit sa distruga cel putin un tanc T-90M, cunoscut si sub numele de „Prorîv” („Spargatorul”), cel mai modern si performant tanc aflat în prezent în dotarea fortelor ruse, conform celui mai recent raport despre situatia militara din Ucraina, publicat sâmbata de ministerul britanic al Apararii.
A T-90M „Proryv” tank was destroyed in Staryi Saltiv, #Kharkiv region. It is considered to be the most modern tank in #Russia. pic.twitter.com/MLnOU1pzNa— NEXTA (@nexta_tv) May 7, 2022 Tancul T-90M a fost prezentat prima oara în 2016. În jur de 100 de astfel de blindate sunt în prezent operationale în cadrul unor unitati de elita ale armatei ruse, unele dintre ele implicate direct în invazia Ucrainei.Conform agentiei ruse de stat Tass, primele loturi de T-90M au intrat în dotarea armatei ruse în primavara anului 2020.

Tancul are un blindaj îmbunatatit, superior celorlalte blindate din dotarea armatei ruse, un nou model de tun si, conform Moscovvei, sisteme moderne de navigare prin satelit. Ofiterii britanici de informatii militare atrag atentia ca, în ciuda blindajului superior, destinat special a face fata celor mai moderne arme antitanc, tancul T-90M ramâne vulnerabil pe câmpul de lupta, daca nu beneficiaza de sprijinul altor unitati.Primele imagini cu un astfel de tanc, distrus în apropiere de Harkov, au aparut la începutul lunii mai, dupa ce au fost postate pe retelele sociale.

Imaginile au fost postate apoi inclusiv pe contul de Twitter al ministerul ucrainean al Apararii, care a confirmat, o zi mai târziu, ca respectivul tanc este T-90M „Spargatorul”.

Mai mult, pe digi24

Citește toată știrea

VIDEO: Ucrainenii au distrus „Spărgătorul” lui Putin, tancul cu cel mai modern blindaj din arsenalul Rusiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate