Publicitate

Dovezile arata ca raspunsul fortelor de ordine la atacul armant care a avut loc la scoala din Uvalde si în urma caruia 19 copii si doi profesori au murit în luna mai a fost „un esec abject”, a declarat marti directorul Departamentului pentru Siguranta Publica din Texas, Steven McCraw, relateaza Reuters.
„Exista dovezi convingatoare ca raspunsul fortelor de ordine la atacul de la Robb Elementary a fost un esec abject si antitetic fata de tot ceea ce am învatat”, a spus McCraw la o audiere a Senatului din Texas cu privire la atacul armat de la Uvalde.
BREAKING: Multiple officers were inside Robb Elementary School with rifles and at least one ballistic shield at 11:52 a.m. the day of the shooting, new video and other evidence shows. They didn’t enter the classroom for another 58 minutes. More soon via @statesman and @KVUE. 1/2 pic.twitter.com/0BcYgq2hcQ— Tony Plohetski (@tplohetski) June 20, 2022
„La trei minute era un numar suficient de ofiteri purtând echipament de protectie pentru a izola, distrage si neutraliza atacatorul”, a adaugat el.Au aparut primele imagini care arata politisti înarmati asteptând pe un coridor în timpul atacului armat de luna trecuta la scoala din Uvalde, Texas, potrivit BBC.

Imaginile aparute pe retelele de socializare arata politia tinând pusti si scuturi anti-revolta în mâini.Politia a fost acuzata ca nu a actionat suficient de repede pentru a opri atacul, care a provocat moartea a 21 de persoane.

Tânarul înarmat, în vârsta de 18 ani, a intrat în scoala la ora locala 11:33.

Se spune ca 11 ofiteri de politie au sosit în trei minute, iar un ofiter cu un scut balistic se afla în cladire la 11:52.

Acest lucru s-a întâmplat dupa ce seful politiei districtului scolar, Peter Arredondo, a raportat ca barbatul înarmat a „împuscat mult” si ca politia avea doar „pistoale”, potrivit presei.

Politia a spart în cele din urma usa de la sala de clasa unde se afla tânarul înarmat la ora 12:50. A fost împuscat ucis de membrii Unitatii Tactice a Politiei de Frontiera din SUA.

Sursa: hotnews.ro

Citește toată știrea

(VIDEO) „Un eșec abject”. Prima imagine cu polițiștii înarmați stând în holul școlii din Uvalde, în timp ce atacatorul împușca profesori și copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate